No Spend August Challenge: Resultaten bespaarchallenge

Het is alweer september, dat betekent dat ik mijn No Spend August Challenge overleefd heb! Afgelopen maand besloot ik een no Spend Maand in te lassen omdat ik bewuster geld wilde uitgeven. Ik hoopte natuurlijk wat geld te besparen, maar mijn doel was vooral bewust geld uitgeven en creatief zijn. Is dit gelukt?

Toelichting:
• Mijn zorgverzekering is inclusief aanvullende tandverzekering omdat ik afgelopen jaren regelmatig naar de tandarts moet. Dit wil ik komend jaar afzeggen.
• Dansles: mijn geliefde maar dure hobby! Het liefst zou ik ook nog naar de sportschool en yogaschool gaan maar dat wordt echt te duur. Nu dans ik 3 avonden per week (salsa en bachata). Komende maand heb ik mijn abonnement op pauze gezet omdat ik nu niet dans. Sporten doe ik nu in het park.
• Ov: Voordeel van de stad: alles op de fiets! Desnoods in regenpak, maakt mij niet uit.
• Sparen reisjes: Elke maand spaar ik €25 met een vriendin en €25 euro met mijn zus voor een citytrip volgend jaar.
• Boodschappen: Ruim onder budget gebleven! Goed plannen en in bulk koken. Ook heb ik deze maand veel met mijn huisgenoten gegeten. Lees mijn tips om te besparen op boodschappen hier.
• Toiletartikelen: Alles was op! Zonnebrand, mascara, tandenborstel. Lees mijn tips om te besparen op uiterlijk hier.
• Horeca: Slechte planning tijdens mijn stranddag. Niet genoeg eten en drinken meegenomen in 33 graden.
• Cadeaus: Mijn vader meegenomen naar het Rijksmuseum. Zo leuk om quality time samen te hebben.
• Elektronica: kapotte telefoon oplader (in de was gegaan) en oortjes.
• Fiets: Helaas was mijn geliefde fiets gestolen. Meteen een nieuwe op Marktplaats gekocht!

Wat ik hoopte te bereiken met deze challenge was naast besparen wat bewuster geld uit geven en wat creatiever te zijn. Zo leende ik schoenen van mijn huisgenoot in plaats van nieuwe te kopen. Met de hitte had ik keurig mijn eigen eten mee naar het strand. Het kost allemaal wat meer tijd en planning, maar het is echt te doen. Daarnaast had ik wat meer tijd thuis, omdat ik minder uitjes had. Eerlijk gezegd was het heerlijk meer tijd te hebben om te lezen en te sporten.

Er waren lastige momenten, als vrienden bijvoorbeeld uit eten wilden. Ik stel dan voor om thuis te koken. Of ik ga niet mee. Ik vind niet dat mijn challenge hun moet beïnvloeden. Wat ik interessant vond was dat sommige vrienden vertelden dat zij eigenlijk ook wel geld willen besparen, maar dit niet snel zouden zeggen. Ook is het soms gewoon heel saai om geld te besparen! Ik was wel een paar keer bewust van mijn eigen gedrag, zo had ik al een paar boeken bij Bol.com in mijn winkelwagentje liggen, voordat ik me bedacht dat ik het eigenlijk niet nodig had.

Conclusie: een succesvolle maand met zeker verbeterpuntjes. Ik heb besloten dit nog een maand te gaan doen omdat het interessant is hoe snel je eigenlijk van alles wilt kopen zonder echt na te denken. De tussentijdse updates over de bespaarchallenge vind je op mijn Instagram.

4 reacties

 1. Sandra van ikbenjanmodaal.nl op 4 september 2020 om 15:20

  Wat ik interessant vond was dat sommige vrienden vertelden dat zij eigenlijk ook wel geld willen besparen, maar dit niet snel zouden zeggen. <—- Dit merk ik ook vaak. En dan blijkt dat we allemaal op veel te grote voet leefden hihi. Met een paar vriendinnen ga ik nu standaard thuis koken en borrelen i.p.v. élke keer naar horeca. Net zo gezellig en veel goedkoper.

  Mooi overzicht weer, wat knap zo weinig boodschappen 🙂

  • The Happy Rich Millennial op 6 september 2020 om 14:04

   Eens, blijkt dan toch weer dat iedereen meer met geldzaken bezig is dan soms lijkt. En ik denk ook wel verwachtingen vanuit de maatschappij. Wat leuk dat jullie nu samen thuis koken, goed idee!

   Fijne zondag!

 2. melle reiff op 4 september 2020 om 19:42

  Beste meneer of vrouw,

  Vind het enorm Interessant wat voor onderwerpen er aanbod komen. Zelf maak ik ook blogs en video’s. Graag zou ik online een keer gezellig willen praten over dit onderwerp als dat kan?

  Zie graag je reactie tegen.

  Met vriendelijke groet,

  Melle Reiff

 3. The Happy Rich Millennial op 6 september 2020 om 14:08

  Hoi Melle, dankjewel! Jij trouwens ook leuke onderwerpen (zowel beleggen als persoonlijke ontwikkeling). Klinkt goed, stuur je me een DM op Insta?

Laat een reactie achter