Deze keuzes maakte ik in 2021 om mijn financiële doelen te gaan halen

Dit jaar heb ik meerdere keuzes gemaakt die mij op termijn gaan helpen om mijn financiële doelen te behalen. Ik probeer altijd de balans te houden tussen nu en later en maak bewuste keuzes. Het is wel eens frustrerend dat niet alles kan, maar elke stap die je zet is er eentje!

Ik ga Amsterdam verlaten (voor nu?)
Mijn geliefde stad wordt me te duur. Na 7 jaar met huisgenoten gewoond te hebben begon een gedeeld appartement me steeds meer tegen te staan, vooral gezien het thuiswerken. Dus wil ik graag alleen wonen. Maar om €900-€1000 (of meer) voor een studio neer te leggen, is veel te veel geld. Mocht het doorgaan ga ik per 1 juni in Haarlem wonen. Misschien denk je, maar Haarlem is toch ook duur? Klopt, maar dit is voor mij een goede tussen optie. Het gaat altijd om de balans tussen besparen, doelen en geluk, ik hou erg van de stad én wil dicht bij mijn vriend, vrienden en familie wonen. Dit is dus een goede optie voor mij. Plus, op de fiets naar het strand komende zomer!

In januari begon in met investeren in Bitcoin
Het liefst had ik dat natuurlijk al jaren eerder gedaan, maar daar heb je achteraf niks aan. Ondertussen heb ik vooral Bitcoin (61%) en daarnaast Ethereum (27%), DigiByte (6%), Cardano (5%), en Ecomi (1%). Ik heb crypto als lange termijn investering volgens de Buy en hold strategie. Dus vasthouden en maandelijks bijkopen bij Litebit.

Ik betaalde even geen huur
Vanwege Corona vorig jaar had ik wat van mijn spaargeld moeten gebruiken. Ik was heel blij dat ik dit spaargeld had vanwege mijn verkorte wereldreis (maar dat is een ander verhaal). Toen in december mijn tijdelijke huurcontract in een gedeeld appartement in Amsterdam afliep besloot ik in overleg met ouders en vriend tijdelijk bij beide te gaan wonen (50/50). Uiteraard betaalde ik mee met boodschappen en andere kosten, maar ik betaalde geen huur. Daar tegenover stond wel gesleep met tassen, erg aanpassen en geen eigen plek.

Ik investeerde in mijn blog
Ik besloot mijn blog te vernieuwen en professionaliseren. Mijn blog is mijn side hustle die maandelijks aan het groeien is en die ik steeds verder wil uitbreiden. Ik heb de hosting omgezet, een nieuw thema gekocht en de website laten vernieuwen. Nu kunnen alle functionaliteiten erop die ik nodig heb, daar ben ik super blij mee! Daarnaast heb ik business coaching gevolgd, foto’s en een logo laten maken.

Ik ga mijn inleg in mijn pensioenbeleggingsaccount verhogen
Naast regulier beleggen heb ik een pensioenbeleggingsaccount bij Brand New Day. Momenteel beleg ik hier €50 per maand via een automatische incasso. Dit lijkt misschien een klein bedrag, maar op de hele lange termijn inclusief rendement gaat dit een aardig bedrag worden. Het kost mij nu geen moeite, en het idee dat mij dit later kan helpen vind ik een fijne gedachte. Dit bedrag wil ik gaan verhogen.

En de rest van het jaar?
De rest van het jaar blijf ik aan mijn blog werken en deze verder uitbreiden. Mijn werk als junior financieel consulent helpt mij indirect ook mijn doelen te behalen omdat ik hier super veel kennis van de financiële industrie in opdoe. Ik blijf maandelijks ETF’s en crypto aankopen (mijn focus blijft op de ETF’s) en ik hoop dit maandelijkse bedrag eind dit jaar te kunnen verhogen.

Meer lezen?
Waarom pensioenbeleggen een interessante optie is
Bitcoin voor beginners
Beleggen bij Brand New Day: review

Disclaimer: ik ben geen (nog) financieel adviseur. Dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en ervaring. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt je inleg kwijtraken. Ga niet beleggen met geld dat je niet kunt missen. Dit artikel bevat een affliliate link. Dit kost jou niks, maar zo help je mij enorm.

Laat een reactie achter