Online cursus

"SUCCESVOL JE ETSY SHOP OPZETTEN'

Dé cursus waarmee jij stapsgewijs je Etsy shop met digitale producten opzet voor een extra inkomenstroom.

Podcast - Leanne van The Minimalist Hub

Jij bent op zoek naar een passieve online inkomstenstroom en een Etsy shop lijkt je wel wat.

Je kunt alleen weinig uitgebreide informatie vinden over hoe je concreet een succesvolle shop opzet. Veel informatie die je tegenkomt is op de Amerikaanse markt gericht. Je twijfelt of dat wel op jou van toepassing is. En daarnaast is de beschikbare Nederlandse informatie wel erg algemeen.

Je hebt misschien zelfs al wel een idee voor jouw product of een shop op Etsy, alleen heb je geen idee of jouw idee slim is. Jij wilt weten hoe jij je idee voor een shop of product onderzoekt en hoe jij daadwerkelijk producten gaat verkopen met je shop.

Daarbij wil je aan de hand worden genomen in hoe jij stapsgewijs je shop opzet, zodat je binnenkort ook daadwerkelijk een shop hebt staan. En dat wil je leren op een duidelijke en realistische manier gebaseerd op ervaring, zonder grote of loze beloftes.

Zodat jij maandelijks een extra inkomen verdient en zo meer vrijheid ervaart. Daar gaan wij je mee helpen.

''Dikke PLUS: dat ALLES een video heeft en ik gewoon mee kan kijken hoe jullie dingen concreet doen.''

Ik ben echt heel blij en tevreden over de cursus. Dikke PLUS: dat ALLES een video heeft en ik gewoon mee kan kijken hoe jullie dingen concreet doen. Ook heel fijn dat er veel over Canva in staat, voor mensen die daar niet zoveel ervaring mee hebben zoals ik. Het is voor mij een hele nieuwe wereld, maar wel een hele leuke! Ook het werkboek is met opdrachten is heel handig. Ik ben oprecht heel positief over de cursus én ben er heel blij mee dat ik deze heb gekocht.

Cherrylyn van der Pijl

Wat is Etsy?

Etsy is een online marktplaats, oorspronkelijk uit Amerika en is sinds enkele jaren actief in Nederland. Er is de mogelijkheid om digitale producten te verkopen zodat jij geen gedoe hebt met inkoop of verzenden en je dit passief kunt doen. Dit worden ook wel online producten genoemd. Het voordeel van Etsy is dat je zelf geen platform of bereik hoeft te bouwen en je kunt je zowel op Nederland of op een internationale markt richten. Digitale producten die je kunt verkopen zijn bijvoorbeeld templates, gidsen, spreadsheets, trackers en zelfs cursussen.

Gebruikers komen via de Etsy zoekmachine bij jouw producten terecht, mits deze goed is geoptimaliseerd en het idee voor je shop is onderzocht. Dit is heel belangrijk in het succes van je shop. Je wilt je idee bijvoorbeeld onderzoeken op concurrentie en zoekvolume. Wanneer jij de shop goed opzet is het mogelijk hier passief mee te verdienen. Hoe je dat doet leer je in de cursus.

WhatsApp Image 2024-04-11 at 15.44.24

De Etsy cursus

Wil jij een Etsy shop met digitale producten opzetten voor een extra inkomenstroom? Maar geen idee waar te beginnen en hoe je dat succesvol doet?

Je bent niet de enige en dit horen wij regelmatig. Wij zagen dat veel informatie op de Amerikaanse markt gericht is en dat de beperkte Nederlandse informatie erg algemeen is. Wij vinden dat de belangrijkste onderdelen, zoals het onderzoeken van je idee of je shop omhoog krijgen in de ranking binnen Etsy, niet genoeg besproken wordt.

Daarom besloten wij een Nederlandse, uitgebreide cursus te maken waar je leert hoe jij je idee voor je shop kunt onderzoeken en waar je daadwerkelijk je shop op gaat zetten.

In deze cursus leer je hoe je een Etsy shop opzet met digitale producten, van begin tot einde. Je leert je idee en product te onderzoeken voor succes en hoe je vervolgens je producten maakt en verkocht krijgt. Daarbij krijg je verschillende templates die jij eigen kunt maken om snel jouw shop op te zetten.

Schermafbeelding 2024-04-11 193838

Na het afronden van de cursus

- Weet jij alle ins en outs over een goede Etsy shop
-Weet jij welke mogelijkheden er zijn voor producten en shops
- Heb jij jouw idee voor een shop en producten onderzocht
- Heb jij een shop opgezet met verschillende producten in je shop
-Weet jij hoe je SEO kunt toepassen binnen je shop zodat jouw shop goed gevonden wordt
- Weet jij hoe je jouw shop kunt optimaliseren voor meer verkopen
-Weet jij welke marketingmogelijkheden je kunt inzetten om meer sales te krijgen

Onze resultaten

Before-3

In de cursus

De cursus 'Succesvol je Etsy shop opzetten' bestaat uit 9 complete modules onder andere over het opzetten van je shop, een digitaal product maken, het onderzoeken van je idee, keywords onderzoek tot marketing mogelijkheden. Kortom: we behandelen alles wat je nodig hebt om stappen te zetten naar een succesvolle Etsy shop met een gericht plan en een grote bak aan kennis.

Deze cursus is voor:
Deze cursus is bedoeld voor beginners die echt aan de slag willen. Mensen die op zoek zijn naar concrete informatie en stappen. Als je de stappen volgt uit de cursus heb je daadwerkelijk een shop opgezet. Of jij hebt al eens een shop opgezet maar nooit verdiept in het onderzoeken van je idee of het optimaliseren van je shop.

Deze cursus is niet voor:
Het opzetten van een succesvolle shop(s) gaat niet in een dag en dit is geen quick fix voor passief inkomen. Als jij denkt in een dag rijk te worden, kijk dan verder. Het opzetten van een shop biedt niet een garantie, zoals geen een vorm van passief inkomen dat geeft. Met gedegen onderzoek kan je relatief snel resultaat gaan zien. De shop dien je ook te optimaliseren voor het beste resultaat. Hoe je dat doet? Dat leer je in de cursus.

Je kan blijven twijfelen tot je een ons weegt, maar dat gaat niet zorgen voor die extra inkomstenstroom. Je wilt nu starten en dat wil je goed aanpakken door te leren hoe jij je shop en/of product idee kunt onderzoeken.

Enkele reacties uit de cursus

Before (4)
Schermafbeelding 2024-03-25 151049

Wij zijn Chantal & Jessy

Wij zijn Chantal & Jessy, online ondernemers met verschillende online inkomstenbronnen. Zo hebben wij meerdere goedlopende Etsy Shops, affiliate marketing, online producten, dividend en onze eigen bedrijven en projecten.

Onze eigen Etsy reis ging niet zonder slag of stoot. Wij hebben met beperkte informatie verschillende shops en strategieen uitgetest. Inmiddels met succes. Wij weten precies wat je moet doen om een succesvolle shop neer te zetten. Hoewel dit niet binnen een dag gaat en je soms meerdere dingen uit moet testen kan je snel resultaat zien.

Momenteel hebben wij beide onze eigen shops op Etsy binnen verschillende branches, met verschillende soorten online producten en in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Chantal had met haar tweede shop in 3 dagen de eerste sales.

Met deze cursus willen we het jou makkelijker maken om succesvol een shop op te zetten zodat jij ook passief inkomen gaat ervaren.

Ken je van:

viva-logo
BNR-nieuwsradio.svg-1
download (1)
Logo-De-Telegraaf-400x400
download (1)
workjuice
download (2)
312064630_1236593540240839_3109585751007188835_n

Een stapsgewijze cursus die je leert stapsgewijs je Etsy shop op te zetten, gebaseerd op een goed onderzoek van jouw idee.

In de cursus leer je onder andere:

Je krijgt toegang tot een online leeromgeving waarin je toegang hebt tot 9 modules. Hier vind je onder andere video's, tutorials, tekst, opdrachten, een werkboek en templates die jij eigen kunt maken. Elke module ga je in kleine stappen aan de slag om jouw shop op te zetten.

Module 1: Etsy intro

In deze module leer jij de basis over Etsy. Je leert bijvoorbeeld op welke manieren je gebruik kunt maken van Etsy en welke posities je kunt krijgen op het platform voor een goede start.

Module 2: Digitale producten verkopen op Etsy

In deze module leer jij alles over hoe je digitale producten kunt verkopen en welke mogelijkheden jij hebt binnen Etsy. Je krijgt ook inzicht en verschillende ideeën over wat voor digitale producten je allemaal zou kunnen verkopen binnen welke niches en talen, zodat jij van start kunt met een brainstorm.

Module 3: Onderzoek

We leren je in deze module alles over hoe je onderzoek doet binnen de niche waar je in wilt verkopen. Je leert bijvoorbeeld hoe jij een goede niche kunt kiezen en of daar ook verkooppotentie in zit en welke tools je hiervoor kunt gebruiken. Je wilt natuurlijk niet alleen iets doen wat jij leuk vindt, maar ook iets wat goed verkoopt en aanslaat op de markt.

Module 4: Product maken

In deze module leer jij alles over hoe je een digitaal product maakt en hoe je gebruik kunt maken van verschillende tools om je product te maken. Om je op weg te helpen hebben we verschillende voorbeelden en startklare templates toegevoegd.

Module 5: Shop openen

In deze module leer jij hoe jij jouw eigen shop op Etsy kunt openen. Wij nemen jou helemaal mee in de stappen die je daarvoor moet zetten.

Module 6: Listing opzetten

In deze module leer jij hoe je een listing (je product op een verkooppagina) moet opzetten en waar je dan allemaal op moet letten zodat jouw listing ook daadwerkelijk gevonden wordt.

Module 7: SEO Research

In deze module leer je hoe jij SEO kunt toepassen binnen jouw Etsy shop. Dit is cruciaal voor het succes en daarom is deze module erg uitgebreid zodat jij weet hoe je keywords gebruikt, goede titel en omschrijving maakt. Zo wordt jij zeker weten gevonden en zorg je ervoor dat jouw producten bovenaan in de Etsy zoekmachine komen te staan. Ook laten we zien hoe je hier Chat GPT voor kunt gebruiken.

Module 8: Marketing

In deze module leer jij welke marketing tools je naast SEO nog meer hebt en hoe je deze kunt toepassen om meer sales te genereren. Van bijvoorbeeld A/B testen, kortingscodes binnen Etsy inzetten tot Pinterest marketing.

Module 9: Onderhoud van je shop

In deze module leer je hoe je je shop kunt onderhouden. Bijvoorbeeld hoe je de administratie van Etsy kunt bijhouden in je boekhouding maar ook hoe je je shop kunt optimaliseren voor het beste resultaat.

Werkvormen:

Tutorials

In de cursus hebben we verschillende video's en tutorials opgenomen, zodat jij niet blijft hangen op het technische gedeelte maar zo aan de slag kunt.

Templates

In de cursus vind je verschillende templates die jij eigen kan maken zodat je veel tijd bespaart.

Etsy Stappenplan

Aan de cursus hebben wij een stappenplan toegevoegd zodat jij precies weet wat je elke week moet doen.

Je krijgt..

  • Toegang tot 9 modules vol video's en tutorials.
  • Templates voor het maken van online/digitale producten zodat jij veel tijd gaat besparen.
  • Een stappenplan voor het opzetten van jouw shop zodat jij een duidelijk plan kunt volgen.
  • Een jaar lang toegang tot de cursus inclusief alle updates en toevoegingen.

Op 1 mei 2024 zijn we van start gegaan met 38 cursisten. Je kunt je inschrijven op de wachtlijst voor de volgende ronde!

 

Schermafbeelding 2024-04-11 193102

Je kunt veel video's en tutorials verwachten in de cursus!

De investering

Naar verwachting gaan we in september van start met een nieuwe cursusronde. Hierin hebben wij alle feedback vanuit de pilot-ronde toegevoegd. De investering van de Etsy-cursus is 199 incl. BTW. Je kunt je vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst om op de hoogte te worden gehouden.

Schermafbeelding 2024-04-11 201305

Veelgestelde vragen