Happy Rich Millennial’s favorieten blogs, boeken en brokers

Op veler verzoek, een overzicht van al mijn favorieten! Wat betreft content makers ben ik vrij kritisch en kijk ik naar naar het hebben goede en realistische informatie waar duidelijk veel aandacht aan besteed is.

Favoriete boeken

Master your Mindset – Michael Pilarczyk
En al zijn boeken op gebied van mindset en het leven van je droomleven

Rich Dad- Poor Dad

Hoewel dit een echte klassieker is heeft dit boek mijn kijk op geld echt veranderd. Lees hier ook mijn volledige review over dit boek!

Blondjes beleggen beter – Janneke Willems

Goed en uitgebreid boek wanneer je wilt beginnen met beleggen.

Favoriete contentmakers

Zo veel fantastische mensen die kwalitatief goede content maken! Ik ben namelijk best kritisch en ik zoek naar content die transparant, duidelijk en realistisch is.

Financiëel gebied/beleggen

 • Langzaam Rijker
 • De Spaarpodcast
 • De Jonge Belegger
 • Youngtrader

Financiële vrijheid

 • Financieel Vrije Vrouw
 • Follow Your Wind

Platform/ Community

 • ELFIN
 • Follow Your Wind

Locatie onafhankelijk werken en ondernemen

 • Suzanne – Vrije meid

Favoriete YouTube kanaal

 • De Belegger
 • Langzaam Rijker

Favoriete podcast

 • Debra van der Heide (ondernemen)
 • De Spaarpodcast (geld)

Favoriete brokers

Een veelgestelde vraag, hier deel ik de brokers die ik gebruik. Uiteraard heb ik er nog meerdere en test ik het een en ander uit, maar ik deel hier mijn aanraders.

Brand New Day – Ik ben alweer 3 (?) jaar aan het pensioenbeleggen bij Brand New Day. Ik ben fan van het gemak en overzichtelijkheid van het dashboard. Je kunt ook regulier beleggen in indexfondsen bij Brand New Day. Lees hier mijn review van Brand New Day.

DEGIRO – Na vier jaar beleggen zit ik nog steeds bij DEGIRO. Hier beleg ik in aandelen, ETF’s, REIT’s en ETC’s. Een groot deel van de ETF’s die ik heb vallen in de kernselectie waardoor ik 1 keer per maand zonder transactiekosten. Lees hier mijn review van DEGIRO 2022.

Bitvavo – Nederlands platform. Makkelijk en overzichtelijk, top voor beginners. Dit gebruik ik om mijn crypto the HODL’en. Je kunt met Ideal geld storten.

Binance – Meer voor gevorderden crypto beleggers. Er is een groter aanbod en er zijn meer opties qua passief inkomen, maar ook meer ingewikkeld!

GoldRepublic – Nederlands bedrijf waar je kunt beleggen in fysiek zilver en goud. Super makkelijk en handig! Ik koop hier zelf fysiek goud, wat zij voor je opslaan. Lees hier mijn blog over beleggen in goud.

Momenteel ben ik verschillende brokers aan het testen, stay tuned!

Favoriete cursus

Eind vorig jaar kocht ik de cursus ‘Website hustle’ van Tim van Langzaam Rijker. Deze cursus en community gaan over het opbouwen van affiliate websites. Dit is overigens geen reclame, ik ben gewoon erg enthousiast 🙂

Favoriete manieren voor overzicht

Favoriete agenda: Structuurjunkie en Purpuz Planner

Ik ben vrij ouderwets als het aankomt op het creëren van overzicht. Ik schrijf ALLES op op papier. Zo heb ik een papieren agenda en al mijn to-do’s en plannen staan op papier.

De afgelopen jaren had ik de Structuurjunkie, wat een geweldige agenda! Vorig jaar probeerde ik de Purpuz Planner uit. Deze is een stuk duurder, wel is er ruimte om je doelen op te stellen en te reflecteren. Ook is deze een stuk dikker en zwaarder. Bij beide agenda’s is er veel ruimte om voor je wekelijkse to-do’s. Beide kan ik aanbevelen, maar als ik moet kiezen kies ik voor de Structuurjunkie.

Favoriete manier om plannen te maken of te brainstormen

Dit product heb ik vorig jaar ‘uitgevonden’. Het is een soort whiteboard vel die je overal op kunt plakken. Perfect voor het maken van een overzicht. Ik maak hier mijn content plan op of doe ik een brainstorm voor een nieuw product.

Favoriete app

Ik gebruik graag de Meditation Moments app van Michael Pilarczyk elke avond voor een meditatie voor het slapen gaan.

Geen app maar wel super handige tip; ik heb op mijn Iphone een slaapstand ingesteld en ontvang na 21:00 ’s avonds en voor 9:00 ’s ochtends geen meldingen op mijn telefoon. Dit geeft veel rust!

Favorieten op het gebied van ondernemen

Boekhoudprogramma: Ik gebruik vanaf het begin Moneybird. Via deze link kun je 60 dagen extra geheel vrijblijvend Moneybird uitproberen, in totaal dus 120 dagen!
Kalender: Calendly
Betaalprogramma: WooCommerce (shop) en Mollie
Online cursus omgeving: Learndash
Affiliate programma: Daisycon
Mailprogramma: Convertkit

Opnemen van video’s:

Welke favoriet zou jij nog meer graag terugzien in dit artikel?

Meer lezen?
Je leest hier de allerlaatste blogs

Dit artikel bevat affiliate links. Kost je niks, zo help je mij een beetje!

Laat een reactie achter