Drie verzekeringen die jij als Millennial moet afsluiten

Soms voelt het onderwerp verzekeren een als een (saai) doolhof. Al die soorten verzekeringen en verschillende prijzen, welke zijn belangrijk? Dit hangt uiteraard af van je persoonlijke situatie. Vandaag bespreek ik drie soorten verzekeringen:

  • Wettelijke Aansprakelijkheids (WA) verzekering – Nodig? Absoluut! Niemand heeft mij ooit verteld dat ik dit nodig heb, tot mijn vader schrok toen hij hoorde dat ik géén WA verzekering had. Tsja, dit heb ik ook niet op school geleerd. Bij een WA verzekering wordt schade vergoedt die je per ongeluk een ander aandoet. Denk aan per ongeluk een kras maken op iemand’s auto of wijn laten vallen op de witte bank van een vriend.

    Ik heb zelf een WA bij Univé en betaal rond de €5,00 per maand. Klein bedrag dat een hoop ellende kan voorkomen, denk je niet? Mocht je nog thuis wonen ben je waarschijnlijk binnen het gezin meeverzekerd.
  • Inboedelverzekering – Dit hangt af van je persoonlijke situatie. Als je een eigen huis/appartement hebt zou ik deze afsluiten. Als je een kamer huurt in een huis met huisgenoten (zoals ik :)) zou ik dit achterwege laten. Er wordt namelijk gekeken naar de waarde van de spullen in jouw huis/kamer. Ik heb zelf geen waardevolle spullen in mijn kamer, hooguit een goedkope laptop en wat kleding.
  • Reisverzekering – 100%. Sluit alsjeblieft een reisverzekering af! Ik heb zelf een doorlopende reisverzekering omdat ik nog wel eens spontaan weg ga en het zo niet kan vergeten. Kost niet veel. Een oud collega van mij was een paar dagen onverzekerd in Amerika in de tijd van Ebola. Kort samengevat: ze dacht dat ze voor die paar dagen geen verzekering nodig had, maar werd opgenomen in het ziekenhuis omdat ze haar verdachten van Ebola. Heel wat tests, een opname en een dikke rekening (€10,000) later bleek dit niet zo te zijn. Oeps!

    Tip: Ga je voor een langere reizen, studeren of stage lopen in het buitenland? Dan heb je waarschijnlijk een andere reisverzekering nodig. Zo had ik zelf een Allianz Globetrotter reisverzekering voor 8 maanden.
    Tip: Mocht je gaan wintersporten kan het nuttig zijn om je extra te laten verzekeren vanwege de grotere kans op ongevallen.

Meer lezen?

4 dingen om op te letten bij het tekenen van een arbeidscontract
Mijn side hustles: welke heb ik en hoeveel verdienen ze?

Laat een reactie achter