Dyme, de slimme geld app: review

Dyme is een app die je inzicht geeft in je vaste lasten, abonnementen en inkomsten. Daarnaast kan de app abonnementen voor je opzeggen en krijg je inzicht hoeveel en waar je geld aan uitgeeft. Ik heb wisselende recensies gelezen, dus tijd om zelf de app te ontdekken!

De app koppel je aan je bankrekening. Het is mogelijk om meerdere rekeningen aan Dyme toe te voegen. Op de homepage zie je welke betalingen wanneer worden afgeschreven en wat je huidige saldo is. Daarnaast onvang je elke avond een saldo update met daarbij een bericht hoeveel geld er die dag is uitgegeven. Zo ben je extra bewust met je geld bezig. De app heeft ook de optie om abonnementen voor je op te zeggen. Let op: dit is alleen in de premium variant.

In het menu kopje ‘Inzicht’ krijg je in een keer een overzicht uit je vaste lasten. De categorieën worden in bedragen en in percentages uitgedrukt. Dit vind ik erg interessant om te zien omdat ik dit zelf niet doe. Zo kun je kijken of er categorieën zijn waar je veel meer aan uit geeft dan gedacht. Dit was bij mij absoluut het geval, namelijk aan eten. Hier ga ik snel over mijn budget heen.

Voordelen van de Dyme app:
– Je kunt je uitgaven precies bijhouden. Je kunt ook uitgaves uitsluiten. Stel je schiet geld voor en ontvangt dit weer terug kan je deze transactie uitsluiten. Zo blijven de bedragen kloppend.
– De app geeft duidelijk inzicht in je vaste lasten en abonnementen per maand.
– Alle informatie wordt vanzelf ‘gescand’ vanuit je bankrekening en ingeladen in de app en categorieën.
– Je ontvangt elke avond een update over je saldo en uitgaves die dag. Zo ben je continu actief met je financiën bezig.

Nadelen:
– Er zijn transacties die je handmatig moet bij stellen en verkeerd automatisch gecategoriseerd worden. Dit kan je dan wel weer opslaan als je het een keertje aanpast.
– Wat ik jammer vind is dat ‘Sparen’ wordt uitgesloten van de totale uitgaven. Voor mij is dit juist echt een vast onderdeel deel van mijn vaste lasten.
– Er is een betaalde premium versie nodig om de Dyme app je abonnementen te laten opzeggen.

Overzicht van de vaste lasten. Van sommige kosten was ik me niet eens bewust!

Conclusie
Ik ben door de app weer wat geld bewuster geworden. Op deze manier kijk je toch elke dag even kort naar je uitgaves, terwijl je dat anders misschien niet zou doen. Als jij helemaal op de hoogte bent van elke cent die er in en uit gaat is de app misschien niet interessant voor jou. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Als je net begint met het werken aan je financien is de app echt een aanrader en kan het je veel inzichten geven, op een makkelijke manier.Daarnaast denk ik dat hoe ingewikkelder het huishouden is, hoe interessanter de app voor je is. Ik als single starter betaal m’n huur inclusief, heb weinig verzekeringen and so on. Ik kan me voorstellen dat in een groter huishouden Dyme nog interessanter is.

Nieuwsgierig geworden? Download de app hier (aff):

Dyme voor iOS

Dyme voor Android

Laat een reactie achter