Beleggen bij Brand New Day: review en mijn ervaring

In Beginnen met Beleggen: Deel 1 en Deel 2 las je al je de eerste stappen om te starten met beleggen. Omdat er zo veel soorten brokers en banken op de markt zijn kan het erg lastig zijn om te kiezen. Zelf beleg ik al een tijdje bij Brand New Day. Omdat ik hier erg tevreden over ben én ik dit bedrijf erg geschikt vind voor beginnende beleggers deel ik graag mijn ervaring met jullie.

Brand New Day is ontstaan in 2010 en is van origine een pensioensbank. De bank is volledig online en is naar eigen zeggen een prijsvechter die ouderwets hard rent voor de klanten. Je kan bij Brand New Day een ‘gewone’ beleggersrekening openen of een pensioensrekening.

Bij Brand New Day beleg ik in ETF’s (Exchange Traded Funds), oftewel indexbeleggen. Dit is een groepje aandelen en obligaties van allerlei bedrijven. Eigenlijk beleg je dus in de hele markt. Een groot voordeel hiervan is spreiding, waardoor je een lager risico loopt. Je geld wordt dus eigenlijk verdeeld over kleine beetjes van alle verschillende aandelen van bedrijven in de ETF. Deze manier van beleggen is erg geschikt als je niet actief met je beleggingen bezig wilt zijn en een lange termijn doel voor ogen hebt. Dit wordt ook wel passief beleggen genoemd. Hup, automatische incasso naar mij beleggersrekening en klaar. Brand New Day belegt je geld in het portfolio welke ik zelf heb gekozen.

Alles op de website is erg duidelijk en overzichtelijk.

Wat zijn de kosten?
Het openen van de rekening is gratis. Je betaalt beheerskosten en stortingskosten. De beheerskosten bedragen 0,59% per jaar van het totale bedrag aan beleggingen. Daarnaast zijn de stortingskosten 0,50% per storting. Als voorbeeld bij de stortingskosten; mocht je €1000 storten dan betaal je hier eenmalig €5 euro voor. Dit is het enige. Bij verkoop betaal je niks. Mocht je geen geld op de rekening hebben betaal je niks om deze te onderhouden. Mocht je de rekening opzeggen betaal je ook niks. De informatie over bijvoorbeeld de kosten is duidelijk en transparant weergegeven. Je hoeft dus niet bang te zijn voor ‘de kleine lettertjes’. Dit geeft mij een veilig gevoel.

Pensioenbeleggen
Afgelopen jaar ben ik naast regulier beleggen ook begonnen met pensioenbeleggen bij Brand New Day. Dit is een manier van beleggen om je pensioen aan te vullen waarbij je belastingvoordeel krijgt. Dit bevalt mij erg goed en gaat wederom automatisch. Lees hier mijn volledige artikel om meer te weten te komen over pensioenbeleggen.

Voordelen

 • Strak en overzichtelijk dashboard met beleggingen en rendement.
 • Makkelijk een rekening te openen.
 • Duidelijke en transparante informatie over de kosten.
 • Snelle hulp van klantenservice.
 • Lage kosten vergeleken met andere brokers. Het openen van een rekening is gratis.
 • Gemak: eigenlijk doe ik niks. Het geld wordt afgeschreven en voor mij belegd.
 • Je bent niet verplicht in te leggen. De automatische incasso kan je tijdelijk stop zetten.

Nadelen

 • Geen keuze in het kopen van losse aandelen.
 • Je kunt alleen maandelijks je instellingen aanpassen. Je kunt dus niet steeds het bedrag van je inleg steeds veranderen.
 • Snelheid.
 • Mocht je toch geld op willen nemen duurt dit even voordat je het geld op je rekening hebt.

  Voor/nadeel:
 • Geen app beschikbaar: voor mij is dit gunstig omdat ik dan niet aldoor mijn portfolio check. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommigen een nadeel is.

Conclusie
Ik ben echt fan van Brand New Day. Het werkt makkelijk, duidelijk en gaat eigenlijk vanzelf. Perfect voor beginners en mensen die hun rendement voor de lange termijn willen laten groeien. Dit is dus geschikt als je passief wilt beleggen. Wil je meer actief met je beleggingen aan de slag en bijvoorbeeld losse aandelen kopen kun je beter een andere broker of bank zoeken.

Meer weten? Lees je rustig in op de website van Brand New Day en kijk of het je aanspreekt!

Meer lezen?
Lees hier mijn artikel over studieschuld aflossen, sparen of beleggen.
Lees hier mijn artikel over pensioen voor beginners

Disclaimer: deze blog bevat een affiliate link. Dit kost je niks, het helpt alleen mij een beetje. Ik belegde al bij Brand New Day voordat ik Happy Rich Millennial startte en sta dus 100% achter dit platform. Ik ben geen financieel adviseur. Dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en ervaring. Beleggen brengt risico’s met zich mee.

Laat een reactie achter