Cash van Jes: april aandelen, ETF’s en crypto aankopen + gehele beleggingsportefeuille

Een nieuwe rubriek op mijn blog! Ik ben nog even zoekende hoe of wat, maar in ieder geval komt hier een maandelijkse persoonlijke update wisselend over mijn inkomsten, aankopen en uitgaven. Let’s see. Voor nu: mijn april aankopen en gehele portfolio.

Sinds januari ben ik de focus gaan vergroten op crypto. De verdeling is nu 57% aandelen/ETF’s en 43% crypto omdat ik afgelopen maanden tijdens de dips in februari/maart meerdere keren crypto heb aangekocht. De reden voor deze verandering in mijn portfolio is dat ik vertrouwen heb in de toekomst van crypto. Vanwege de inflatie, negatieve rente en de eerste berichten om contant geld op te kunnen nemen tegen betaling zie ik dit alleen maar vergroten. Ik denk dat er steeds meer mensen/bedrijven overstag gaan en dit blijft groeien. Zo zal naar mijn idee de positie van ‘de bank’ steeds meer veranderen. Maargoed, dat is weer een ander verhaal.

Wel zal mijn positie aandelen/ ETF’s altijd groter blijven dan crypto. Ik ben voor nu aan het bekijken wat ik een goede balans vind en ben ik nieuwe aandelen aan het onderzoeken om toe te voegen aan mijn portfolio.

Wat is wat? (héél kort samengevat)
Een ETF is een Exchange traded fund; een ‘mandje’ aan verschillende aandelen.
Vanguard FTSE All-world ETF: wereldwijde aandelenmarkt
Vanguard S&P 500 ETF: 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven
VanEck ETFS Video games + e-sports: wereldwijde ETF in videogaming en e-sports aandelen
Vanguard FDS Bonds ETF: obligaties ETF
Pensioenbeleggen: maandelijks gaat er €50 naar mijn pensioenbeleggersaccount bij Brand New Day.

April aankopen:
Uiteraard beleg ik alleen met geld dat ik nu niet nodig heb. Mijn aandelen en ETF’s heb ik bij DEGIRO, pensioenbeleggen bij Brand New Day (gewoon beheerd beleggen kan daar ook) en crypto bij Litebit.
– €375 Bitcoin
– €75 Ethereum
– €139 S&P 500 2 stuks
– €45 Ahold 2 stuks
– €50 pensioenbeleggen
Totaal €684

Sidenote: ik betaal tijdelijk geen huur, omdat ik tijdelijk de helft van de week bij mij ouders en de helft bij mijn vriend woon. Mijn huurcontract liep af in december en ik besloot het even op deze manier te doen. Normaal beleg ik een stuk minder per maand.

Komende maand:
Yay, ik ga per 1 juni verhuizen! Of ik in de maand mei even €1000 borg + 1 maand huur (€750) wil overmaken. Daarnaast ga ik natuurlijk op zoek naar inboedel. Ik zal komende maand waarschijnlijk niks aankopen. Wel ben ik van plan met een budget van €500 mijn studio in te richten. Challenge accepted.

Verder dit jaar:
Na focus op crypto afgelopen maanden ga ik na mijn verhuizing rustig verder met de aankoop ETF’s en ben ik aandelen aan het analyseren om toe te voegen aan mijn portfolio. Ook ga ik weer verder met mijn side hustles. In juni heb ik mijn eerste betaalde schrijfklus binnen gehaald vanuit mijn blog!

Meer lezen?
Deze keuzes maakte ik in 2021 om mijn financiële doelen te gaan halen
Beleggen bij Brand New Day: review en mijn ervaring
Hypotheek voor beginners: van maximale financiering tot hypotheekrente

Disclaimer: ik ben (nog :)) geen financieel adviseur. Dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en ervaring. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt je inleg kwijtraken. Dit artikel bevat een affiliate link.

Laat een reactie achter