Mijn side hustles: welke heb ik en hoeveel verdienen ze?

Naast mijn baan in loondienst doe ik andere projecten om wat extra te kunnen verdienen. Bijverdienen geeft mij de mogelijkheid per maand meer te kunnen sparen en te beleggen. De inkomsten hiervan zijn erg wisselend en de ene maand heb ik meer tijd en zin om bij te verdienen dan de andere maand. In deze blog deel ik mijn side hustles en verdiensten met je!

Happy Rich Millennial

Met mijn blog verdien ik wat bij. Ik ben vorig jaar begonnen met bloggen omdat ik het heel leuk vind. Gelukkig maar, want je verdient niet van de een op andere dag een bak geld met bloggen. Als ik zou kijken naar het aantal uur dat ik in mijn blog steek is mijn uurtarief heel erg laag. Maar, ik vind dat niet erg omdat mijn focus ligt op de lange termijn groei van mijn blog en niet op NU veel verdienen.

 • Affiliate marketing
  Met affiliate marketing kun je als blogger leuk verdienen. Ik ben best kritisch met affiliate marketing omdat ik echt alleen samenwerk met bedrijven waarvan ik het product al een langere tijd gebruik. Daarom wijs ik ook aanvragen af en loop ik inkomsten mis. Dit is voor mij oké omdat ik kwaliteit erg belangrijk vind. Ook noem ik gerust de nadelen van het product wanneer ik een review schrijf. De samenwerkingen die ik heb zijn met Brand New Day en DEGIRO. Een lead brengt zo een € 30-€ 50 op.
 • Verkoop online producten
  Ik verkoop een Fix Your Finance sheet en een online cursus beleggen. Nu (2022) verkocht ik vorige maand maar liefst 65 Fix Your Finance sheets. Deze sheet helpt om inzicht te krijgen in inkomsten en uitgaven, spaardoelen en vermogensgroei. Super nuttig! Update: In totaal heb ik in 2022 al rond de 300 producten verkocht.

Meer lezen over online producten? Een online product maken: de perfecte manier voor passief inkomen?

 • Coaching
  Steeds vaker werd ik via via gevraagd om hulp op personal finance en beleggingsgebied. Sinds dit jaar (2022) krijg ik ook het verzoek te helpen met het opzetten van een online business.

Update 2022: Sinds januari 2022 ben ik volledig uit loondienst en is Happy Rich Millennial geen side hustle meer 😉

Bijverdienen als tourguide

Vanwege Corona lag dit even stil, maar ik werk soms als gids in Amsterdam. Via via of op het platform Showaround.com kan ik geboekt worden. Je kunt hier zelf je uurtarief bepalen. Mijn tarief is nu € 22 per uur en ik heb ingesteld dat ik voor minimaal twee uur geboekt moet worden. Je krijgt reviews voor je tours dus er moet wel kwaliteit geleverd worden.

Mijn profiel op Showaround.com. Tourguide nodig? 🙂

Tweedehands spullen kopen en doorverkopen

Ik verkoop regelmatig tweedehands spullen. Het gaat dan voornamelijk kleding en boeken. De kleding verkoop ik op Vinted, boeken op Bol.com en overige spullen op Marktplaats. Voor Corona bezocht ik rommelmarkten (IJhallen) om hier kleding te kopen en vervolgens duurder te verkopen op Vinted. Dit vergde wel oefening om de juiste kledingstukken uit te kiezen. Maar, ik heb vaak kledingstukken voor € 10 en zelfs € 20 meer doorverkocht. Doe dat met 20 kledingstukken en je hebt best een bedrag! Het nadeel van deze side hustle is dat het tijd kost om eerst naar de markt te gaan, dan de spullen online te zetten en als laatste nog op te sturen.

Mystery shopping

Recent ben ik begonnen met mystery shoppen via Roamler. Via deze app ga je naar winkels toe om bepaalde taken uit te voeren als mystery shopper. Zoals kijken hoeveel personeel er is, foto’s maken van bepaalde schappen en kijken of een bepaalde promotie goed wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende levels, waar ook de verdiensten van afhangen. Voor de taken die ik nu uitvoer krijg ik € 5 per taak. Ik vind de verdiensten goed ten opzichte van hoeveel tijd het uitvoeren kost. Er volgt binnenkort nog een uitgebreide review over Roamler wanneer ik de app wat langer heb getest.

Hondenoppas

Als groot fan van honden is dit voor mij een leuke side hustle, hoewel het niet veel verdient. Gemiddeld is de prijs €5 voor uitlaten. Ik ontvang € 12-€ 15 voor een dag oppassen bij de oppas thuis. De tarieven zijn hoger wanneer de hond ook bij je mag logeren of wanneer jij bij hen logeert, bijvoorbeeld vanwege vakantie. Er zijn héél veel websites en Facebook groepen voor honden oppas, zelf gebruik ik Hondenoppas.nl.

Update: op dit moment ben ik huizenoppas. Ik verdien er niet mee, maar ik betaal ook geen huur.
Geld besparen als huizenoppas: mijn ervaring en tips

Side hustle

Dividend & crypto inkomsten

Uit mijn aandelen ontvang ik soms dividend. Dit is nog niet veel omdat je aardig wat aandelen moet hebben om een hoog bedrag te ontvangen. Ik krijg per keer bijvoorbeeld € 5-€ 15 uitbetaald. Dit wordt op de termijn steeds meer omdat ik steeds meer aandelen bijkoop. Zo krijg ik steeds meer dividend uitgekeerd. Het dividend gebruik ik voor de aankoop van nieuwe aandelen. Ook doe ik aan crypto staken.

Een passief inkomen genereren met dividendaandelen en ETF’s
Een passief inkomen genereren met crypto: 3 x zo doe je dat

Geen side hustles maar wel noemenswaardig 😉

 • Huizenoppas
  Ik pas wel eens op huizen. Dat is het geval wanneer mensen op vakantie gaan en willen dat er iemand in hun huis verblijft. Vaak hebben ze ook een huisdier. In het verleden heb ik wel eens (afhankelijk van de huisbaas) mijn kamer tijdelijk onderverhuurd terwijl ik in een gratis oppas huis zat. Let op: dit mag niet altijd! Ik heb huizen gevonden via bekenden, Facebook en Huizenoppassite.nl.
 • Barter deals
  Een barter deal is het uitwisselen van diensten met iemand. Je krijgt dus niet betaald hiervoor maar creëert voor beide een win-win situatie. Een voorbeeld in mijn geval is dat ik een vriendin op het gebied van personal finance en beleggen coach en zij gaat mij helpen met online ads, wat haar beroep is.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er heel wat side hustles mogelijk. Ik geloof dat wanneer je iets echt leuk vind om te doen of er goed in bent, je er een side hustle van kan maken. Doordat ik verschillende hustles heb is er altijd wel een mogelijkheid om bij te verdienen. Ook al lijken de losse bedragen soms weinig, op jaarbasis kan het je een leuk bedrag opleveren!

Meer lezen?

Hét Excel budget template om je financiën bij te houden + tips voor inzicht
Hoe combineer je het opzetten van een online side hustle met een baan? Mijn ervaring en tips
Beleggen met weinig geld? Het is mogelijk en wel op deze manieren

Volg je me al op Instagram?

Dit artikel bevat een affiliate link.

Laat een reactie achter