Cash van Jes: No Spend August – augustus uitgaven & investeringen

Het is weer tijd voor de Cash van Jes. Want, wie kijkt er nou niet graag stiekem in iemand zijn portemonnee? Deze keer deel ik wat ik precies heb uitgegeven deze maand en welke investeringen ik heb gedaan. Het was een rare en zware maand voor mij, ik had namelijk een auto- ongeluk gehad.

Ik besloot in juli om een No-Spend maand te gaan doen in augustus. Naast besparen is dit een goede manier om weer even bewust geld uit te geven. Heb je iets nodig of kun je het lenen? Kun je ook thuis eten in plaats van wat afhalen? Het gaat dus ook om bewustwording.

Uitgaven

 • Huur € 765
 • Zorgverzekering €128
 • Boodschappen € 178
 • Telefoon €18
 • Spotify €10
 • Overige verzekeringen € 10
 • Verzorging € 6
 • Horeca & Uitjes €85
 • Cadeaus € 36
 • Goed doel € 7
 • Bankkosten € 3
 • Investeringen € 151

Totaal: € 1397

Investeringen
Deze maand kocht ik een Vanguard S&P 500 ETF bij DEGIRO voor €71. Daarnaast kocht ik €30 aan Bitcoin bij Bitvavo en belegde ik € 50 in mijn pensioenbeleggings account bij Brand New Day.
Afgelopen mei maakte ik voor het laatst een overzicht van mijn beleggingsportefeuille, deze vind je hier. Hoog tijd voor een update volgende maand!

Transport
Vanuit mijn werk heb ik een OV kaart waarmee ik onbeperkt kan reizen. Er wordt hiervoor € 35 per maand van mijn salaris afgetrokken.

Horeca & Uitjes
€ 85 euro in een bespaarmaand is voor mij best veel. Maar, ik wilde graag vieren dat alles goed was gekomen met het auto ongeluk. Plus ik wil ook niet dat anderen voor mij gaan betalen.

Sporten
Ik sport nog steeds thuis. Zo wandel ik elke dag en doe ik elke dag aan yoga. Soms doe ik een work-out. Ik tennis buiten en doe aan hardlopen. Waarschijnlijk ga ik volgende maand weer beginnen met dansen, wat me ongeveer € 65 per maand zal gaan kosten.

Boodschappen
Ik probeer een budget aan te houden van € 150 per maand voor de boodschappen. Dit was altijd minder maar ik ben wat minde streng geworden en heb ik mijn nieuwe huis geen vriezer. Tegenwoordig lukt de €150 me eigenlijk ook niet meer.

Verzekeringen
Mijn zorgverzekering van €128 is best een bedrag per maand. Ik heb een aanvullende zorgverzekering met fysio en tand verzekering. Elk jaar haal ik dit er makkelijk uit! Aan het eind van het jaar bekijk ik altijd hoeveel kosten ik heb gemaakt bij de tandarts en fysiotherapeut. Mijn overige verzekeringen bestaan uit een aansprakelijkheidsverzekering en een reisverzekering.

Augustus was echt een ‘Hollandse’ zomer..

Studieschuld
Het afbetalen van mijn studieschuld (nog maar € 2.800) heb ik voorlopig uitgesteld en koop maandelijks beleggingen aan. Lees hier mijn artikel en bevindingen: Studieschuld en de aflosvrije periode van 5 jaar: is uitstellen een goed idee?

Twijfels, twijfels..
Ik vind mijn huur erg hoog. Maarja, wat is tegenwoordig de oplossing? Ik ben in juni van Amsterdam naar Haarlem verhuisd om alleen te kunnen wonen. Blijk ik Amsterdam echt vreselijk te missen. Terug naar Amsterdam maar dan met huisgenoten? Liever niet..

Volgende maand
Ik heb ondertussen aardig wat fysio behandelingen gehad vanwege de aanrijding. Deze verzekeringskwestie is nog niet afgehandeld, dus ik hoop niet dat ik dit toch nog moet gaan betalen. Vandaar dat ik dus wat probeer te sparen. Ook ga ik een nieuwe telefoon kopen.

Wil je ook inzicht in je inkomsten en uitgaven? Vul het formulier hieronder in en je krijgt mijn Fix Your Finance Excel sheet gratis in je mailbox!

Meer lezen?
Studieschuld en de aflosvrije periode van 5 jaar: is uitstellen een goed idee?
Tips om te besparen op boodschappen + mijn budget
Emoties en beleggen: met deze tips beleg jij zonder stress

Disclaimer: ik ben (nog :)) geen financieel adviseur. Dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en ervaring en is geen beleggingsadvies. Beleggen brengt risico’s met zich mee, je kunt je inleg kwijtraken. Dit artikel bevat een affiliate link.

Laat een reactie achter