Mijn 2021: Hoogtepunten, dieptepunten en lessen

2021 was een bewogen jaar! Persoonlijk vind ik het benoemen van alleen hoogtepunten geen realistisch beeld geven van mij en mijn leven. Naast kennis deel ik op Happy Rich Millennial ook mijn reis deel naar mijn droomleven. De reden dat ik dit doe is omdat ik hoop dat iedereen zijn dromen en doelen gaat waarmaken en ik wil laten zien dat er meer kan dan je denkt. Als je er maar in gelooft! Eind 2021 zegde ik mijn huur en baan op om mijn remote droom waar te gaan maken. Hier volgen mijn hoogte- en dieptepunten zowel zakelijk als privé, door elkaar.

Hoogtepunt 1: Een column in de krant & andere media

Ik had de eer om 8 columns voor de krant te schrijven. Zo gaaf! Ik schreef over allerlei onderwerpen op het gebied van millennials en geld, van consumeren tot Bitcoin. Ik kreeg veel reacties van herkenning, vooral mijn kritische columns over onze maatschappij deden het goed.

Lees hier een paar van mijn columns:
Column in de krant: Succes meet je niet in geld of baan
Column in de krant: Willen jongeren snel rijk worden of is er meer aan de hand?
Column in de krant: Waarom kopen Millennials zoveel?

Ook had ik een aantal andere mooie media momenten in 2021 met Happy Rich Millennial. Ik was te beluisteren bij BNR Nieuwsradio, stond in de ViVa en had interviews op meerdere platforms, zoals dit interview op ELFIN.

Hoogtepunt 2: Drie mooie tripjes!

Als je me kent weet je dat reizen mijn allergrootste passie is! Tijdens het begin van de Corona pandemie was ik gestrand in India. Ik kon niet wachten om weer te gaan reizen en in 2021 bezocht ik in juli Lissabon en omliggend gebied, en in november vloog ik naar Milaan en Malaga. In Milaan zocht ik na jaren mijn Italiaanse vriendin weer op, en we maakten een korte road-trip door Italië. Eind november was ik in Malaga en ik wist het zeker: hier ga ik volgend jaar overwinteren!

Na Malaga werd mijn grote doel weer bevestigd: overwinteren in Spanje!

Hoogtepunt 3: Mijn eerste blije coaching klanten

In mei 2021 begon ik met Fix Your Finance coaching. Daarnaast gaf ik in november mijn eerste beleggingstraining voor beginners. Happy Me! De goede reacties waren echt een hoogtepunt voor mij, omdat ik dit zo gaaf vind om te doen. Dit is eigenlijk altijd via mijn Instagram gegaan, maar ik zal het aanbod snel op mijn blog zetten. Lees hier meer over de coaching.

Mijn beste Instagram post van 2021

https://www.instagram.com/p/CVSOc_yjpsc/?utm_source=ig_web_copy_link

Mijn best gelezen blogs

Studieschuld en de aflosvrije periode van 5 jaar: is uitstellen een goed idee?
Beleggen in ETF’s: waarom en hoe + mijn favoriete ETF

Dieptepunt 1: Een auto-ongeluk

Eind juli had ik een auto-ongeluk. Ik werd als bijrijder aangereden door iemand die door rood reed. Ik en de bestuurder zijn vol geraakt en wij zijn 360 graden rondgedraaid. We hebben ontzettend veel geluk gehad, mede omdat we in een nieuwe grote auto reden en we zagen dat iemand op ons kwam rijden, waardoor we konden uitwijken. Wel heb ik nog erge nek- en schouderklachten en een langzaam en frustrerend letselschade proces lopen.

Dieptepunt 2: Een relatiebreuk

Ik zal er niet teveel aan wijden, maar ik eind ging dit jaar had ik een relatiebreuk. Dit was een zware ervaring en vooral weer erg wennen! Dit hoort helaas ook bij het leven, vandaar dat ik het toch deel. Loslaten blijft hoe dan ook moeilijk. Gelukkig zijn we goed uit elkaar gegaan.

Dieptepunt 3: Vermoeidheid in loondienst en twijfels

Op een gegeven moment was ik gewoon moe. Werk, columns schrijven, herstel van een auto-ongeluk, een lastige periode voorafgaand aan de relatiebreuk, geluidsoverlast in mijn studio en mijn baan dat veel energie kostte. Ik ging maar door en ineens realiseerde ik: ik ben kapot. Ik ben blij en dankbaar dat ik mijzelf goed heb leren kennen de afgelopen jaren en wist; dit gaat zo niet langer. Hier ging een zware periode aan vooral met veel onrust, een vol hoofd en twijfel aan vooraf.

De lessen

Na de relatiebreuk leer ik langzaam aan weer alleen te zijn. Ook leerde ik dat je uit elkaar kunt gaan vanuit liefde, voor jezelf en de ander en met veel respect. Je hoeft het niet te zien als een einde, maar een nieuw begin. Dit klinkt overigens makkelijk, dit is wel een proces geweest.

Het auto-ongeluk deed mijn inzien dat je NU moet leven. Misschien is er niet zo veel tijd als dat je denkt. Er zijn geen garanties. Life’s short!

Het auto ongeluk en de relatiebreuk gaven mij de kans om eens heel goed na te gaan denken over mijn leven. Wat wil ík nou eigenlijk? Ik denk niet dat ik zo snel mijn huis en baan had opgezegd om mijn droomleven waar te gaan maken als deze gebeurtenissen niet hadden plaatsgevonden. In die zin ben ik er dankbaar voor.

Op ondernemingsgebied leerde ik veel bij en ook de ‘online’ wereld gaat me steeds makkelijker af. Vergeet niet dat ik deze blog ben begonnen anderhalf jaar geleden aan de hand van Youtube tutorials 🙂 Praten voor de camera en mezelf zichtbaar maken gaat ook beter. Ik ben in ieder geval minder perfectionistisch.

Koffie in Milaan

Persoonlijke ontwikkeling doelen

Mijn zakelijke doelen en plannen voor Happy Rich Millennial 2022 volgen in een aparte blog. Op persoonlijk vlak heb ik veel stappen gemaakt in eerdere doelen die ik mezelf had gesteld. Openheid en kwetsbaar opstellen, daar ben ik ontzettend in gegroeid. Mijn doel om mij niet meer klein of in te houden is deels gehaald. Het gaat beter, maar ik vind dat ik mezelf nog te veel inhoud en aanpas. Te veel rekening houden, niet de confrontatie aangaan en niet duidelijk grenzen aangeven. Dat zijn mijn persoonlijke ontwikkelpunten voor 2022.

Volgend jaar februari begin ik met de NLP Practitioner, ik kijk er naar uit mezelf beter te leren kennen en een (nog) sterkere mindset te ontwikkelen! Ook kijk ik er ontzettend naar uit deze kennis en tools toe te passen in mijn coaching.

Bedankt!

Bedankt dat je me volgt! Op naar een heel mooi (rest van) 2022, dat al je doelen en dromen uit mogen komen. Liefs!

Hoe was jouw 2021?

Meer lezen?

Geld besparen als huizenoppas: mijn ervaring en tips
Mijn geld systeem – Hoe het mij lukt maandelijks te sparen en te beleggen

Volg Happy Rich Millennial op Instagram

1 reactie

  1. Mara op 11 januari 2022 om 08:27

    Zo gedurfd hoe je je zo openstelt en eerlijk bent over wat je moeilijk vindt, dat maakt dat ieder die dit leest zich ook goed in jou kan verplaatsen. You will go places girl!

Laat een reactie achter