2022 plannen en doelen + investeringen om 2022 een succes te maken

Een droom zonder doel blijft maar een droom, naar mijn mening. Hoog tijd om mijn doelen voor 2022 op te schrijven! Toevallig viel mijn laatste maand in loondienst in december 2021, dus ik kan mijn doelen met Happy Rich Millennial per 1 januari opstellen. Nieuw jaar nieuwe kansen! Wat zijn mijn doelen en plannen voor 2022?

De afgelopen weken heb ik mijn laatste dagen in loondienst gehad, uitgerust en bewust en onbewust nagedacht over mijn plannen voor 2022. Ik heb besloten mij het eerste kwartaal op mijn ontwikkeling te focussen.

Doel 1: Ontwikkelen op persoonlijk en zakelijk vlak

Concreet:
– WFT Vermogen halen uiterlijk maart
– NLP Practitioner afronden eind juli

Deze doelen heb ik eind vorig jaar meteen al in werking gezet. Gewoon gaan! Beide opleidingen heb ik geboekt en betaald (slik) en de eerste 6 hoofstukken van mijn WFT vermogen heb ik al in mijn hoofd zitten. In januari en februari heb ik meerdere lesdagen voor mijn WFT Vermogen en daarna zal ik het examen afleggen. Na het behalen van dit examen mag ik mezelf erkend Vermogensadviseur noemen. Het Basis certificaat heb ik al.

Kosten € 799 (ex): dit kan overigens goedkoper maar ik wilde graag lesdagen volgen.

Eind februari begin ik met de NLP Practitioner opleiding. Dit zijn 18 maandagen op locatie in Amsterdam. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Deze opleiding stond al lang en hoog op mijn wensenlijst. Ik besloot dat dit het juiste moment is, ik zie hier namelijk zowel privé als zakelijk super veel waarde in! Ik ben er van overtuigd hoe beter ik mezelf ken en om kan gaan met belemmerende overtuigingen en een sterke mindset heb, hoe beter ik als ondernemer ben. Daarnaast kan ik de kennis en tools toepassen in mijn coaching.

Kosten € 2450 voor de opleiding voor 18 live lesdagen

Doel 2: Inkomen uit Happy Rich Millennial genereren

Omdat ik Happy Rich Millennial altijd naast mijn baan heb gedaan was ik voornamelijk bezig met het bijhouden van alles, zoals de Instagram en blog. Maar, zo kon ik geen grote stappen maken of focussen op een stabiel inkomen. In de loop van 2021 kwamen de eerste coaching klanten en verkocht ik mijn eerste beleggingstraining. Het enthousiasme van de klanten maakt dat ik dit veel vaker wil doen! Deze verdienmodellen wil ik verder uitbouwen en ook ben ik achter de schermen bezig met mijn online producten. Ik kijk er erg naar uit alles op te zetten voor Happy Rich Millennial zoals ik het al langer in mijn hoofd had.

Omdat alles nog in de testfase zit verwacht ik dit jaar voornamelijk bezig te zijn met het opzetten en testen van de systemen.

Concreet doel voor december 2022:
– € 2500 omzet per maand

Zoals eerder gezegd zie ik dit jaar als het leggen van de basis en veel bijleren. Ik merk dat ik het lastig vind om een omzetdoel te bepalen omdat ik de verdienmodellen nog aan het opzetten ben. Daarnaast kan een deel van de inkomsten wegvallen als affiliate marketing op beleggingsgebied niet meer mag. € 2500 omzet lijkt mij een mooi en ambitieus doel om naar toe te werken.

Om een goed strategisch plan te kunnen maken voor 2022 en feedback te verkrijgen op mijn werk heb ik deze maand (januari) een online business coaching sessie. Ik heb gemerkt dat alles alleen doen niet makkelijk is, omdat je zelf niet meer objectief kunt kijken.

Kosten business coaching sessie €250 excl

Plannen smeden!

Doel 3: Bezoekers aantallen Happy Rich Millennial verhogen

Concreet december 2022:
– 5000 Instagram volgers (nu 2280)
– 8000 blogbezoekers per maand (nu zo’n 1800-2000)
– 1500 mensen op mailinglist (nu 400)

In mijn oude overzicht zie ik dat ik januari 2021, 1000 volgers had. Dit aantal heb ik verdubbeld, en wil dit in 2022 ruim verdubbelen! Ik heb het hier over kwalitatieve volgers, ik verwijder regelmatig volgers van gekke accounts.

Mijn bezoekersaantal op de blog zelf is laag gebleven, voornamelijk door mijn eigen fout. Ik heb namelijk anderhalf jaar de verkeerde SEO instellingen gehad. Op deze manier heb ik dus weinig bezoekers via Google, maar vooral via Instagram en andere kanalen. Na feedback van een SEO schrijver kwam ik hier achter en ben ik dit sinds november aan het aanpassen en doorvoeren op de gehele site. Hier begin ik de eerste resultaten van te zien.

Hoe ga ik deze doelen behalen:
– Consistent bloggen en posten – 1 of 2 blogs per week, 2 Instagram posts per week
– Bezoekers uit Google verhogen door SEO strategie
– Pinterest marketing
– Promoten freebie
– Minimaal 5 media publicaties

Doel 4: Mijn eerste workation

Remote kunnen werken is een lang gekoesterde droom. Dit is een van de redenen dat ik al jaren dacht aan online ondernemen, maar ik had nooit echt een plan of idee. Mijn doel is om te overwinteren in een warm(er) land en daar remote te werken. Dit doel is voor mij heel motiverend, omdat dit hoort bij de levensstijl die ik al lang probeer te realiseren voor mezelf. Of ik dit kan waarmaken is geheel afhankelijk van mijn inkomsten met Happy Rich Millennial. Let’s get to work!

Doel: volgende winter doorbrengen in de zon!

Conclusie

Ik ben erg benieuwd wat het jaar 2022 me gaat brengen. Zoals je ziet ben ik niet bang om te investeren. Ik vertrouw erop dat alles wat ik investeer, zowel in geld of tijd, zich uiteindelijk terug zal verdienen. Of dat nou een investering in mezelf is of in de vorm van beleggen. Ik merk dat ik mezelf ondernemer vaak tegen kom. Het leek me een mooi streven hier eerst mee aan de slag te gaan.

Schrijf je doelen op!

Wat zijn jouw doelen? Door ze concreet te formuleren kun je een plan gaan maken en écht aan je droom gaan werken. Wordt 2022 jouw jaar? Mocht je het lastig vinden om je droom om te zetten in een korte termijn doel, kun je een jaar of meerjaren doel vertalen naar een maanddoel, en deze weer naar een week doel. Zo kun je concreet kleine stappen maken richting jouw droom.

Meer lezen?

Ik schreef over mijn persoonlijke ontwikkelingsdoelen voor 2022 in deze blog:
Mijn 2021: Hoogtepunten, dieptepunten en lessen

Andere blogs die de moeite waard zijn:
Cash van Jes: oktober beleggingsupdate
Geld verdienen met een blog? Zó doe je dat
Investeren in crypto? Zo doe je dat en hier moet je op letten

Laat een reactie achter