Cash van Jes: Kwartaal 3 omzet en winst, september spaarpercentage en update

In de Cash van Jes rubriek neem ik je deze keer mee naar mijn Q3 resultaten en hoogte- en dieptepunten uit de maanden juli, augustus en september. Daarnaast bespreek ik ook mijn spaarpercentage uit september.

Zakelijke hoogtepunten

Lancering van mijn podcast

In augustus lanceerde ik mijn podcast: Happy Rich Millennial – Jessy op zoek naar vrijheid.

Deze podcast gaat over het creëren van vrijheid in je leven. Ik bespreek het creëren van financiële vrijheid d.m.v. (online) ondernemen en vermogen opbouwen. Ook wordt geld in het algemeen besproken. Daarnaast gaat de podcast over zelf vrij zijn. Want je kan wel op een berg geld zitten, maar als je niet gelukkig bent of niet jezelf durft te zijn hoe vrij ben je dan?

Ik was dit al even aan het uitstellen omdat ik bang was dat niemand ging luisteren en ‘heb je weer een nieuwe podcast’ en ander belemmerende gedachten, maar ik besloot dit aan de kant te zetten en gewoon te beginnen. Iets kan alleen groeien wanneer je daadwerkelijk start. Ook alleen dan zal je beter worden. Intussen is de podcast 500 keer beluisterd!

De reden dat ik de podcast ben gestart is deels omdat ik mijn verhaal/visie beter sprekend kan over brengen dan via tekst, en zo meer verbinding verwacht te maken. Daarnaast wil ik minder afhankelijk zijn van mijn Instagram, waar ik tot nu toe al mijn coaching klanten uit haal. Daarnaast is een podcast duurzamer dan Instagram. Instagram is veel werk terwijl de content (zoals stories) snel verdwijnt. Om deze reden focus ik ook nog steeds op SEO bloggen en vinden steeds meer mensen mij via Google. Als laatste begint Instagram langzaam terrein te verliezen aan andere kanalen.

Te gast in ‘Zo Word je Steenrijk’

Gaaf om te gast te zijn in een podcast die ik zelf volg!

https://www.instagram.com/p/Chom70ajxg6/?utm_source=ig_web_copy_link

Cursus Beleggen voor Beginners gestart met 30 cursisten!

Er valt hier overigens een deel van de omzet in oktober omdat er veel last minute aanmeldingen waren. Ik heb de promotie van de cursus anders aangepakt en dit heeft goed resultaat opgeleverd. Hier zat veel voorbereiding in, in bijvoorbeeld de mailings, Instagram posts en stories uitwerken. Het voelde soms een beetje als stalken, maar promoten hoort nou eenmaal bij het ondernemen. Mijn doel was 25 cursisten.

https://www.instagram.com/p/CicnwqGDiVt/?utm_source=ig_web_copy_link

Start nieuwe coachingklanten

Dit kwartaal startten er meerdere coachees en mijn eerste coachee voor het drie maanden traject ‘Van loondienst naar Vrijheid’. Sinds afgelopen kwartaal doe ik geen losse sessies meer maar een minimale afname van drie sessies. Voor mijn gevoel kan ik dan de meeste waarde leveren omdat de coachee intussen aan de slag gaat en in actie komt. Op dit moment coach ik op online ondernemen en vermogen opbouwen.

Mindere punten

Zoals je van me gewend bent deel ik graag een compleet beeld en zijn er ook altijd mindere kanten aan het ondernemen en mijn zoektocht naar vrijheid.

In de maand juli merkte ik dat ik te veel had gewerkt en dat ik een stap terug moest doen. Twee keer keelontsteking en ziek zijn bevestigden dit. De hele maand augustus had ik erg weinig focus op Happy Rich Millennial. Omdat niemand mijn werktijden of uren bepaalt heb ik niet altijd een stok achter de deur om aan de slag te gaan. Voor mijn gevoel doe ik dan niet genoeg, wat grappig is omdat ik überhaupt niet geloof in een werkdag van 8 uur. Wie werkt er nou 8 uur gefocust? Zeker met het mooie weer vond ik dit een uitdaging. Ik besloot minder te werken en wat uit te rusten.

De start van de cursus was stressvol omdat mijn mail het niet deed. Ik was de hele dag bezig de cursus en cursisten te managen zodat iedereen goed geïnformeerd was over de cursus en toegang had tot de cursus. Volgende keer ga ik dit anders aanpakken.

Begonnen met de afscheid koffies en drankjes voordat ik ga overwinteren!

Derde kwartaal resultaten – juli, augustus en september

Omzet: € 17.730
Kosten: € 4.228
Winst € 13.501

In augustus was ik twee weken op vakantie en heb ik niet gewerkt. Dit derde kwartaal had ik hogere kosten dan normaal vanwege coaching die ik zelf heb gevolgd en de vernieuwing van mijn website, wat ik heb uitbesteed.

Ik ben erg tevreden over deze resultaten omdat de omzet hoger is dan het tweede kwartaal en ik minder uren heb gewerkt.

Op mijn Instagram deelde ik een korte video waarin ik meer vertel over het derde kwartaal, september privé spaarpercentage en beleggingen. Hierbij de link naar de video.

September privé

Na een dure maand augustus met twee vakanties en veel evenementen besloot ik deze maand te besparen en weer een kleine stap te zetten naar financiële vrijheid.

Spaarpercentage: 57%
Beleggen: € 580
Sparen: € 800

Mijn spaarpercentage bereken ik automatisch met de Fix Your Finance sheet.

Q4

Het laatste kwartaal van het jaar is aangebroken! Bizar hoe snel de tijd gaat. Voor mij zal dit kwartaal voornamelijk in het teken staan van het overwinteren. Volgende week vertrek ik naar de Algarve voor onbepaalde tijd. Ik verwacht in oktober weinig te werken en weer ruimte te maken voor nieuwe ideeën en inspiratie. En natuurlijk aan het settelen op een nieuwe plek. Vooral met de podcast wil ik flink aan de slag en meer met video doen! Op lange termijn wil ik dingen veranderen in mijn bedrijf en ik zal hier alvast langzaam over gaan nadenken.

Daarnaast zal in het vierde kwartaal de focus voornamelijk liggen op mijn coaching klanten en nieuwe coaching klanten zoeken. In het coachen zit ik heel goed op mijn plek. Vooral in het stuk mensen uit hun angst en in actie te krijgen om hun onderneming op te zetten vind ik heel gaaf en ik merk dat ik hierin veel te bieden heb.

Wil je meer leren over ondernemen? Ik schreef een gratis gids met 10 tips om te beginnen met ondernemen.

Meer lezen?

Cash van Jes: Augustus 2022 beleggingsportefeuille update
Een passief inkomen genereren: hoe, wat en waarom? 
Happy Rich Millennial’s favorieten blogs, boeken en brokers

Laat een reactie achter