Tip: Ontvang €1000 subsidie voor persoonlijke ontwikkeling met het STAP budget voor 1 november

Zoals je weet ben ik gek op persoonlijke ontwikkeling. Helaas is een opleiding vaak een dure grap. Goed nieuws! Met het STAP budget ontvang je € 1000 aan subsidie voor het volgen van een cursus of opleiding. Wie wil dat nou niet?

Het STAP budget voor scholing en ontwikkeling is een subsidie van de overheid. Met deze subsidie kun je voor € 1000 besteden aan een cursus of opleiding. Kost deze opleiding boven de € 1000, dan betaal je zelf het verschil. Kost de opleiding € 1000 of minder, dan is deze helemaal gratis!

De eerstvolgende aanvraagronde is op 1 november!

STAP-budget aanvragen

Je kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen via een portal van UWV. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als je een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.  

Voorwaarden STAP-budget

  • Je bent 18 jaar of ouder bent en je ontvangt nog geen AOW.
  • De training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. 
  • De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. 

Bron: Rijksoverheid

Aanbod

Er zijn ontzettend veel leuke mogelijkheden om te doen op het gebied van coaching, persoonlijke groei, maar ook online marketing, finance en ga zo maar door. Mocht je een leuke opleiding tegen komen kijk dan op de website van de opleider of deze meedoet met het STAP budget.

NLP Opleiding met het STAP budget

Eerder dit jaar volgde ik de NLP Practitioner opleiding bij het UNLP. Ik kreeg toen veel reacties dat anderen dit ook graag zouden willen doen, maar de opleiding wel prijzig vonden. Goed nieuws, met het een STAP budget kun je ook een NLP opleiding volgen. Omdat dit instituut mij goed is bevallen ga ik hier weer opleiding Systemisch coachen volgen met het STAP budget.

Lees hier meer over de opleidingen bij UNLP!

Meer lezen?

2022 plannen en doelen + investeringen om 2022 een succes te maken
Beleggen met weinig geld? Het is mogelijk en wel op deze manieren
Geld sparen? Met deze 6 tips gaat het je gemakkelijk af

Disclaimer: dit artikel bevat een affiliate link

Laat een reactie achter