Overwinteren in Portugal – eerste maand update

Time flies when you’re having fun! Inmiddels ben ik alweer ruim een maand aan het overwinteren in Portugal en verhuisd van Faro naar Lagos. Wat gaat de tijd snel! Een bliksembezoek aan Nederland, veel natuur, zon en tijd voor reflectie. Ik ben ontzettend blij dat ik ben gaan overwinteren en ga voorlopig echt nog niet naar huis.

Overwinteren in Faro

Na een paar dagen in een Bed & Breakfast te hebben gezeten verhuisde ik naar een gedeeld appartement in Gambelas, een buitenwijk van Faro. Dit is een lokaal gedeelte waar amper Engels wordt gesproken. Ik heb ontzettend genoten van het mooie weer en het vele buiten zijn. Wel moest ik in het begin erg wennen aan de rust na een drukke periode met meerdere gebeurtenissen in Nederland. Er moesten wat dingen worden losgelaten. Ook bracht ik ineens veel tijd alleen door en had ik een paar dagen koorts. Ik had dit eigenlijk al verwacht en het is alleen maar goed geweest om dit gewoon te laten gebeuren.

overwinteren algarve
Paardrijden vlakbij mijn huis in Faro

Ik nam een podcast op over de nadelen van mijn levensstijl. In de vragensticker op Instagram werd er gevraagd over eenzaamheid versus alleen zijn, relaties, maatschappelijke verwachtingen en dealen met je omgeving. Ik vertel hier mijn ervaringen en ik deel tips over hoe ik hier mee om ga.

Om met huisgenoten te gaan wonen was een gok, je kunt het natuurlijk treffen of niet. Gelukkig had ik leuke huisgenoten en ben ik met eentje meer keer uit geweest en een dag naar Lagos gegaan. Wel besloot ik om 3 dagen per week in een co-work te gaan werken. Naast twee huisgenoten had ik namelijk ook een hond en een kat, en vrienden van de huisgenoten die over de vloer kwamen. Gezellig, maar wel druk.

overwinteren in faro
Op pad met de huishond Apollo

Intussen vertrok ik voor een weekend naar Nederland om te spreken op de BeursInside in de Beurs van Berlage met een snelcursus Beleggen. Spannend, wel erg leuk! En best intensief zo een tripje op en neer. Daarnaast waren mijn ouders op bezoek en bezochten we Sagres, Albufeira, Silves en Tavira. Er is zo veel moois in de Algarve, van stranden tot bergen. Vooral Tavira is een aanrader!

Spreken in de Beurs van Berlage

Verder heb ik paardgereden, ging ik veel naar het strand en heb ik gewandeld in het natuurpark. Ook heb ik nog twee avonden gedanst, een Fado show bezocht en acai bowls gegeten. Verder heb ik ongeveer 3-4 dagen per week gewerkt en de avonden rustig aan gedaan.

Overwinteren in Lagos

Deze week verhuisde ik naar Lagos. Met mijn hele inboedel in de trein was een uitdaging, maar het is gelukt en ben ik inmiddels gesetteld in mijn appartementje. Lagos is heel anders dan Faro; mooier, drukker, hipper, duurder en meer toeristen. Ook zijn hier meer mensen die remote werken of aan het overwinteren zijn. Wel is Lagos wat lastiger bereikbaar omdat er geen vliegveld is en de trein redelijk beperkt is in het laagseizoen. Een auto zou ideaal zijn. Beide steden liggen aan zee.

Albufeira

In Lagos heb ik een klein appartementje voor mezelf, hoe fijn! Ik kan in 15 minuten naar het strand lopen en er is een groot balkon. Hoewel het gezellig was om even met huisgenoten te wonen, vind ik het ook erg fijn weer alleen te wonen! Uiteraard volgt er nog een blog met alle kosten op een rij.

Op Instagram deel ik veel over mijn dagelijks leven in Portugal, het online ondernemen en beleggen. Volg je me daar al?

Ik ontving meerdere berichtjes van mensen die ook graag willen overwinteren of online willen ondernemen maar het niet durven. Ik besloot een podcast op te nemen met tips die mij hebben geholpen om uit mijn comfortzone te gaan. Ook ondernemen is constant uit je comfortzone gaan. Maar, het is altijd de moeite waard! Alleen jij kunt het voor jezelf mogelijk maken, dat gaat niemand voor je doen.

Wil je ook gaan ondernemen? Eerder dit jaar schreef ik een gratis gids met 10 tips om te starten met ondernemen. Deze download je hier.

What’s next?

Door ineens veel tijd alleen door te brengen is er ook weer ruimte ontstaan voor reflectie. Ik kan dit iedereen aanraden, hoewel het zeker confronterend kan zijn. Zo ben ik alweer bijna een jaar uit loondienst. Hoe gaat dat nu? Wat vind ik leuk en wat niet? Wat geeft me energie en wat niet? Met wie breng ik graag mijn tijd door? Ik wil dan ook veel veranderingen door gaan voeren in mijn bedrijf en privé leven en kijk uit naar 2023.

Lijkt overwinteren jou ook wel wat? Ik ben benieuwd!

Hoewel ik nog steeds veel op Instagram doe en deel ben ik deze maand een experiment begonnen met meer video’s en met Tiktok! Mocht je Tiktok hebben zou ik het leuk vinden als je me volgt.

Meer lezen?
Cash van Jes: Kwartaal 3 omzet en winst, september spaarpercentage en update
Vijf cruciale stappen naar meer vrijheid: zó start je met locatie onafhankelijk werken
Een passief inkomen genereren: hoe, wat en waarom? 

Laat een reactie achter