4 maanden Portugal en reis naar vrijheid update

Het is alweer even geleden dat ik een update gedeeld heb over mijn leven in Portugal, waar ik alweer ruim 4 maanden woon. En natuurlijk over het ondernemen en mijn reis naar vrijheid.

Over de eerste maand schreef ik een uitgebreide blog over het overwinteren. Deze blog lees je hier.

Overwinteren in Portugal update
Mocht je me volgen op Instagram weet je dat er veel gebeurd is. Wat ik al had verwacht, maar eerst wilde uittesten, werd waar: ik blijf in Portugal! Ik ging overwinteren met de intentie om het leven hier uit te proberen en verschillende plekken te bekijken. Inmiddels zit ik in Lagos, de Algarve, helemaal op mijn plek. Uiteindelijk zou ik wat meer buiten de stad willen wonen in een groter huis met een tuin. Maar voor nu ben ik een gelukkig mens! Ik geniet erg van het buitenleven, een minder gehaast leven en de rust. Wel doe ik veel leuke dingen en heb ik inmiddels een sociaal leven opgebouwd. Het gehaaste en de drukte uit Nederland mis ik niet. En het weer ook niet ;).

Momenteel heb ik mijn appartement gehuurd t/m half mei. Ik moet dus een plan gaan maken over wat ik dan zal gaan doen. Ik denk dat ik twee/drie maanden naar Nederland kom en dan weer terugkeer voor een onbepaalde tijd. komt er wel meer geregel bij kijken omdat ik dan een appartement voor lange termijn wil vinden en andere zaken moet regelen zoals een inboedel en auto.

Ondernemen update
Ook zakelijk is er heel veel gebeurd. Zo splitste ik mijn bedrijf in tweeën: ‘Happy Rich Millennial’ en ‘Jessy Oudeman’. Ik deed al een tijdje online business en ondernemer coaching via Happy Rich Millennial, nu heb ik dit officieel gesplitst en doe ik deze coaching onder eigen naam. Gaaf!

In januari creëerde ik mijn eerste groepsprogramma ‘Kickstart Your Business’ en startte we afgelopen maandag met 12 deelnemers.

Zo heb ik dus flink wat uren gemaakt om het nieuwe bedrijf en programma op te zetten én te verkopen. Ik kijk wel uit naar vakantie! Je staat constant ‘aan’, want een bedrijf, programma maken én lanceren kost veel tijd. Maar, voor de volgende ronde staat het programma al en geef ik alleen live sessies. Dit is onderdeel van mijn plan: meerdere deels passieve omzetbronnen te creëren in mijn bedrijf. Ook staat het bedrijf ‘Jessy Oudeman’ al. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren geleerd wat wel en niet belangrijk is bij het opzetten van een bedrijf en verkopen van een product. Daar om heb ik dit snel opgezet en kan ik mijn coachees ditnu ook leren. Zo verliezen we geen waardevolle tijd.

Deze nieuwe werkzaamheden onder eigen naam vind ik fantastisch en geven veel energie. Ik maak veel content over online ondernemen en de mentale uitdagingen hierbij. Ik help mensen met het opstarten van hun bedrijf. Hier nemen we de mentale uitdagingen in mee. Helemaal mijn ding. Dit volgen? Volg me op Instagram. Dit is een aparte Instagram onder eigen naam. Hier deel ik ook veel over mijn leven in Portugal. Als laatste heb ik een aparte mailinglijst over ondernemen waarnaar ik wekelijks een mail stuur met tips en inzichten. Ontvangen? Reply dan ‘ondernemen’ op deze mail.

Het doel voor dit jaar, mijn tweede jaar uit loondienst, is; ‘Jessy Oudeman’ duurzaam opzetten en een inkomen van 2500,- per maand genereren waarbij ik 4 dagen werk. Dat betekent dat ik maandelijks ongeveer 5000,- moet omzetten. Mijn omzet wil ik voor de helft uit 1:1 coaching halen en voor de helft uit meer of deels passieve opties, zoals producten en het programma.

Daarnaast genereer ik ook nog omzet uit Happy Rich Millennial. Zo verkocht ik in december 30 cursussen beleggen (in de aanbieding) en ontvang ik deze maand ruim 1000,- omzet aan affiliate marketing en een samenwerking. Wel besloot ik om te stoppen met de cursus beleggen. 

De reden dat ik heb besloten om te stoppen is om mijn aandacht te kunnen focussen op ‘Jessy Oudeman’. Wat aandacht geeft groeit. Daarnaast merk ik dat ik beleggen nog erg leuk vind, maar het ‘finfluencen’ steeds minder (vreselijke term ;)). Ik moet erg opletten op wat ik zeg over beleggen, mezelf veel verantwoorden en daarnaast is het best negatief allemaal. Die vibe heb ik niet nodig in mijn leven! Als laatste mag er steeds minder qua bijvoorbeeld affiliate marketing. Ik wil hier allemaal niet van afhankelijk zijn qua inkomen.

Nu ik merk hoeveel passie en enthousiasme ik voel over het online ondernemen en mijn nieuwe bedrijf wil ik niet meer anders. Dit is dus de juiste keuze geweest.

De weg naar (financiële) vrijheid update
De afgelopen maanden stond dit op een lager pitje qua sparen en beleggen, hoewel eigenlijk alles wat ik doe onderdeel is van mijn reis naar (financiële) vrijheid. Door het splitsen van mijn bedrijf ga ik me focussen op meer inkomsten uit Jessy Oudeman. Ik weet dat dit gaat lukken en tot nu toe ben ik heel tevreden. Ook is het programma weer een stap voor deels passieve inkomsten. Dit is dus een overgangsfase.

Ik hou nog steeds mijn uitgaven laag. Het gave is dat veel dingen die ik graag doe in Portugal niks kosten. Een mooi strand bezoeken, wandelen, op het balkon zitten. Uiteraard heb ik ook etentjes en borrelmomenten, maar niet heel veel. En nog steeds vind ik het niet interessant om spullen of kleding te kopen. Morgen ga ik naar Lissabon voor een weekendje. Met de Flixbus. Dit soort dingen doe ik veel liever dan mijn geld uitgeven aan onnodige spullen.

Mijn Fix Your Finance sheet is nog steeds te koop voor slechts 17,-.

Nu ik weet dat ik hier wil blijven ben ik van start gegaan met sparen voor het verhuizen. Zo heb ik een auto nodig en misschien wel een inboedel. Daarnaast zijn er altijd bijkomende kosten als vliegtickets etc.

Heel eerlijk, ik ben nog niet financieel vrij maar ik doe werk wat ik heel leuk vind en ik woon nu in Portugal. Soms werk ik fulltime, soms neem ik een paar dagen vrij of werk ik een halve dag. Net waar ik zin in heb. Dat ik op mijn 28e deze vrijheid heb gecreëerd, daar ben ik heel dankbaar voor en ook trots op! De volgende stap is inkomen stabiliseren en verhogen van mijn inkomsten en doorgaan met maandelijks sparen en beleggen.

Meer lezen?
Cash van Jes: Kwartaal 3 omzet en winst, september spaarpercentage en update

Laat een reactie achter