Jessy’s favoriete blogs, boeken en brokers voor een succesvol 2024

Op veler verzoek, een overzicht van al mijn favorieten middelen en bronnen die mij helpen meer financiële vrijheid te creëren. Wat betreft content makers ben ik vrij kritisch en kijk ik naar naar het hebben goede, eerlijke en realistische informatie waar duidelijk veel aandacht aan besteed is.

Favoriete boeken

Het hebben van kennis is een van de belangrijke onderdelen om meer vrijheid te creëren. Zowel financiële kennis, persoonlijke groei en voor sommigen over ondernemen dragen bij aan je succes. Het is absoluut de moeite waard om te investeren in goede bronnen om je op weg te helpen. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd over bovenstaande onderwerpen en heb ik grote stappen kunnen maken.

Master your Mindset – Michael Pilarczyk
Dit is een van de eerste boeken die ik las op het gebied van mindset en heeft zeker bijgedragen aan het creëren van mijn ideale leven dat ik nu leef.

Rich Dad- Poor Dad

Hoewel dit een echte klassieker en misschien standaard is, heeft dit boek mijn kijk op geld en het hele ‘geldsysteem’ echt veranderd. Ik denk dat dit een echte must-read is voor iedereen die stappen wil gaan zetten op financieel gebied.

Blondjes beleggen beter – Janneke Willems

Goed en uitgebreid boek voor wanneer je wilt beginnen met beleggen. Het is makkelijk leesbaar, duidelijk en realistisch.

Favoriete contentmakers

Hoewel ‘finfluencers’ niet altijd een goede reputatie hebben, zijn er gelukkig veel fantastische mensen die kwalitatief goede content maken en erg hun best doen! Ik ben namelijk best kritisch en ik zoek naar content die transparant, duidelijk en realistisch is.

Financiëel gebied/beleggen

 • Langzaam Rijker
 • De Spaarpodcast
 • De Jonge Belegger

Financiële vrijheid

 • Financieel Vrije Vrouw
 • Follow Your Wind

Platform/ Community

 • ELFIN
 • Follow Your Wind

Locatie onafhankelijk werken en ondernemen

 • Suzanne – Vrije meid

Favoriete YouTube kanaal

 • Langzaam Rijker

Favoriete podcast

 • Debra van der Heide (ondernemen)
 • De Spaarpodcast (geld)
 • Tineke Zwart (ondernemen)

Affiliate marketing

 • Website Hustle (Tim van Langzaam Rijker)
 • Succes met affiliate marketing (Nicole van Roekel)

Favoriete brokers

Een veelgestelde vraag, hier deel ik de brokers die ik gebruik. Uiteraard heb ik er nog meerdere en test ik het een en ander uit, maar ik deel hier mijn aanraders.

Brand New Day – Ik ben alweer 4 (?) jaar aan het pensioenbeleggen bij Brand New Day. Ik ben fan van het gemak en overzichtelijkheid van het dashboard. Je kunt ook regulier beleggen in indexfondsen bij Brand New Day.

DEGIRO – Na vier jaar beleggen zit ik nog steeds bij DEGIRO. Hier beleg ik in aandelen, ETF’s, REIT’s en ETC’s. Een groot deel van de ETF’s die ik heb vallen in de kernselectie waardoor ik 1 keer per maand zonder transactiekosten.

Bitvavo – Nederlands platform op het gebied van crypto. Makkelijk en overzichtelijk, top voor beginners. Dit gebruik ik om mijn crypto the HODL’en. Je kunt met Ideal geld storten.

Favoriete cursus

Eind vorig jaar kocht ik de cursus ‘Website hustle’ van Tim van Langzaam Rijker. Deze cursus en community gaan over het opbouwen van affiliate websites. Dit is overigens geen reclame, ik ben gewoon erg enthousiast 🙂

Favoriete manieren voor overzicht

Favoriete agenda: Structuurjunkie en Purpuz Planner

Ik ben vrij ouderwets als het aankomt op het creëren van overzicht. Ik schrijf ALLES op op papier. Zo heb ik een papieren agenda en al mijn to-do’s en plannen staan op papier.

De afgelopen jaren had ik de Structuurjunkie, wat een geweldige agenda! Vorig jaar probeerde ik de Purpuz Planner uit. Deze is een stuk duurder, wel is er ruimte om je doelen op te stellen en te reflecteren. Ook is deze een stuk dikker en zwaarder. Bij beide agenda’s is er veel ruimte om voor je wekelijkse to-do’s. Beide kan ik aanbevelen, maar als ik moet kiezen kies ik voor de Structuurjunkie.

Favoriete manier om plannen te maken of te brainstormen

Dit product heb ik vorig jaar ‘uitgevonden’. Het is een soort whiteboard vel die je overal op kunt plakken. Perfect voor het maken van een overzicht. Ik maak hier mijn content plan op of doe ik een brainstorm voor een nieuw product.

Favoriete app

Ik gebruik graag de Meditation Moments app van Michael Pilarczyk elke avond voor een meditatie voor het slapen gaan.

Geen app maar wel super handige tip: ik heb op mijn Iphone een slaapstand ingesteld en ontvang na 21:00 ’s avonds en voor 9:00 ’s ochtends geen meldingen op mijn telefoon. Dit geeft veel rust!

Favorieten op het gebied van ondernemen

Boekhoudprogramma: Ik gebruik vanaf het begin Moneybird. Via deze link kun je 60 dagen extra geheel vrijblijvend Moneybird uitproberen, in totaal dus 120 dagen!
Webinarprogramma: Sinds 2023 ben ik gestart met het geven van gratis masterclass voor mijn online business coaching bedrijf. Hiervoor gebruik ik WebinarGeek omdat het heel makkelijk te gebruiken en te automatiseren is.
Kalender: Calendly
Betaalprogramma: WooCommerce (shop) en Mollie
Online cursus omgeving: Learndash
Affiliate programma: Daisycon
Mailprogramma: Convertkit

Opnemen van video’s:

Personal finance

Ik gebruik nog steeds mijn Fix Your Finance sheet waar ik mijn inkomsten, uitgaven, spaardoelen en vermogensgroei bij kan houden.

Welke favoriet zou jij nog meer graag terugzien in dit artikel?

Meer lezen?

Je leest hier de allerlaatste blogs.

Dit artikel bevat affiliate links. Kost je niks, zo help je mij een beetje!

Laat een reactie achter