Kleding verkopen via Vinted: review

Ik verkoop al jaren mijn spullen door die ik niet meer gebruik. Nadat een vriendin over Vinted begon (waar ik de reclames altijd erg irritant van vind) ben ik de app gaan testen. Ondertussen heb ik al heel wat kleding verkocht. Hier deel ik mijn ervaring.

Wat zijn de voordelen van Vinted?

 • Je betaalt geen commissie over je verkochte artikelen. Dit betaal je bij United Wardrobe wel en dit kan best oplopen. Natuurlijk vraag jij je dan af wat het verdienmodel van Vinted is. Het is mogelijk om je artikelen te boosten of je eigen kledingkast te promoten. Dit is niet nodig, dus de app is gewoon gratis!
 • De koper betaalt altijd de verzendkosten en de prijs van tevoren duidelijk. Hier hoef je dus geen afspraken over te maken zoals op Marktplaats. De verkoper geeft van tevoren aan hoeveel de verzendkosten zouden zijn. Ik vind dit heel makkelijk!
kleding verkopen vinted
Mijn profiel op Vinted
 • De verzendkosten zijn laag omdat er ook via DPD en DHL gekocht kan worden. Dit betekent dat de koper het pakket bij een pakketpunt op moet halen. Dit maakt het aantrekkelijker om te kopen! Mocht de koper dit niet willen kan hij via PostNL het pakket thuis laten bezorgen.
 • Vinted is actief binnen Europa. Ik denk dat ik zo een 80% van mijn spullen aan kopers in Frankrijk verkoop. Meer kans dus om te verkopen. Er zit een vertaalfunctie in de app, dus met Fransen die (vaak) geen Engels praten kan je gewoon via de vertaalfunctie chatten. Let op: Vanwege de Corona is het momenteel alleen mogelijk binnen Nederland te verkopen.

Wat zijn de nadelen van Vinted?

 • De verkoper bepaald met welke verzenddienst hij het pakket koopt. Op dit moment is de keuze DHL, DPD en PostNL. Ik heb maar een keer iets voor PostNL op de post gedaan, de rest is altijd met DHL of DPD verstuurd. Dit betekend dus dat je het pakket naar een DPH of DHL punt moet brengen. Die zijn niet overal. Ik heb ook wel eens een dag gehad dat ik een DPD én een DHL pakket had verkocht, dan moest ik dus naar twee verschillende locaties.
  Update: het is ook mogelijk om met Homerr te verzenden. Hier ben ik zelf geen fan van omdat niet overal in Nederland een Homerr verzendlocatie te vinden is.
 • Om de verzendlabels te kunnen afdrukken heb je printer nodig. Als je dit hebt is dat natuurlijk geen nadeel, zo niet, redelijk irritant. De labels worden automatisch gegenereerd en moeten afgedrukt worden. Naar mijn weten is er geen andere optie. Behalve voor PostNL is dit niet nodig.
 • Je krijgt niet direct na de verkoop je geld. Zodra de koper het pakket heeft ontvangen en aangegeven dat alles in orde is krijg je het geld. Andersom is dit natuurlijk wel veel veiliger!
 • Net als bij andere apps of bij Marktplaats ligt de verkoopprijs erg laag. Je zult dus niet rijk worden.

Vinted tips

 • Bewaar oude doosjes van bijvoorbeeld Bol.com. Deze kun je hergebruiken. Ik gebruik ook plastic tassen om de kleding in te verzenden.
 • Besteed wat aandacht aan de verpakking, zorg dat alles goed verpakt en dicht zit. Belangrijk voor je beoordeling!
 • Persoonlijk plaats ik altijd foto’s waar ik de kleding aan heb.
 • Zet de prijs wat hoger in, want mensen gaan nog bieden. Af en toe haal ik er een paar euro af.
 • Mocht je snel en veel kleding willen verkopen kun je de optie ‘bundel korting’ aanzetten.

Conclusie
Ik ben erg blij met Vinted en vind de app makkelijk om te gebruiken. De Vinted app is overzichtelijk en duidelijk qua ‘regels´. Je betaalt geen commissie, wat bij een app zoals United Wardrobe wel het geval is. Daarnaast heb ik ook meerdere items gekocht op Vinted en dat is ook goed bevallen, omdat de verkoop snel en correct was afgehandeld.

Meer lezen?

Mijn geld systeem – Hoe het mij lukt maandelijks te sparen en te beleggen
7 stappen om een wereldreis bij elkaar te sparen en, hoeveel kost een wereldreis eigenlijk?
Mijn side hustles: welke heb ik en hoeveel verdienen ze?

2 reacties

 1. […] Kleding verkopen op Vinted […]

 2. […] mooie (merk)kleding kun je beter thuislaten en via een app verkopen, zoals Vinted. De prijzen op de IJhallen liggen erg laag. Gemiddeld tussen de €1-€10/15 […]

Laat een reactie achter