Ideeën om geld bij te verdienen

Een extra inkomen is simpel; meer geld binnen krijgen naast je hoofdinkomen. Waarom? De hoofdreden is dat je met meer inkomsten meer kan sparen/beleggen. Meer resultaat dus! Daarnaast zou ik het fijn vinden naast mijn baan wat extra stromen inkomen te hebben lopen. Een voorbeeld is de Corona crisis, zo zie je maar dat er altijd onverwachts wat kan gebeuren.

Dit is iets waar ik momenteel actief mee aan de slag ben, dus deze post zal ik regelmatig updaten met mijn ervaringen. Ik benoem hier dus alleen de opties waar ik zelf ervaring mee heb. Denk na over waar jij goed in bent. Verder kan je het zo gek niet verzinnen, van oppassen op een hond passen tot enquêtes invullen.

Tweedehands spullen verkopen

Ik verkoop al jaren tweedehands spullen. Aangezien ik aan het consuminderen ben, heb ik wel steeds minder om te verkopen.. Soms koop ik wel eens spullen waarvan ik weet dat ik ze voor een betere prijs door kan verkopen.
Tip: Je kunt ook aanbieden iemand anders zijn spullen te verkopen met een deel van de opbrengst voor jou. Vaak vinden mensen het verkopen teveel gedoe.

Zie mijn blogs voor uitgebreide info over verkopen op de verschillende kanalen:

Conclusie: over de afgelopen jaren zal mijn online verkoop me in totaal al aardig wat geld opgeleverd hebben. Omdat dit steeds in kleine beetjes gaat, weet ik niet precies hoeveel. Mijn doel is altijd om gemiddeld voor €100 per maand te verkopen. Nadeel is dat na zo een lange tijd verkopen en consuminderen ik niet zo veel spullen meer heb. Ik wil me meer gaan richten op spullen kopen met de intentie deze voor meer door te verkopen.

Stadstours geven via Showaround.com

Bied jezelf aan als tourguide. Ik doe dit in Amsterdam omdat ik de stad op mijn duimpje ken en fan ben van deze stad! Daarnaast hou ik van geschiedenis, ken ik veel leuke tentjes en buurten die buiten het centrum en buiten het ‘bekende’ vallen. Je bepaalt zelf of je een boeking aanneemt en welk uurtarief je vraagt. Omdat ik Spaans spreek is dit voor mij een extra onderscheidend vermogen. Ik vraag €25 per uur en de minimale duur heb ik op twee uur gezet.

Conclusie: doe dit alleen als je dit leuk vindt en daadwerkelijk leuke plekjes weet en iets te vertellen hebt.

Online enquêtes invullen

Ik heb dit in het verleden wel eens geprobeerd, op verschillende platformen. Ik zou dit niet aanraden, het duurt zo ontzettend lang voordat je een paar euro hebt! Natuurlijk, alle kleine beetjes helpen maar al reken je de verdiensten om naar een uurtarief dan is het naar mijn mening praktisch niks. Dan kan je beter een dagje uitzendwerk doen, zie hieronder:

Werk een dagje extra

Ik heb wel eens naast mijn baan een extra zaterdag gewerkt. Bijvoorbeeld via Temper of een horecauitzendbureau, een dagje in de bediening of achter de bar op een festival. Ik werk zelf vaak een feestdag zoals Koningsdag of Oudjaarsavond (150% uitbetaald). Extra voordeel; soms kan je mee eten en je kunt die dag niks uitgeven omdat je aan het werkt bent. Nadeel: vaak gaat dit last minute en kan je ook last minute afgezegd worden.

Tips van anderen (zelf niet getest):
– Werken als Nightnanny: ’s nachts oppassen, waar je bij de mensen thuis slaapt. Schijnt goed te verdienen 🙂
– Honden uitlaten: ik heb me ingeschreven op hondenoppas.nl maar nog geen hond gevonden. Jammer!

Conclusie
Er zijn genoeg opties om wat bij te verdienen. Het hangt er vanaf hoeveel je wilt verdienen en hoe kieskeurig je bent, maar naar mijn mening helpt alles. Vooral omdat je op dat moment niks uit kan geven. Kijk wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Meer lezen?

Geld verdienen met een blog? Zó doe je dat
Mijn side hustles: welke heb ik en hoeveel verdienen ze?

1 reactie

  1. Emma | Skere Student op 18 juli 2020 om 10:59

    Goede tips!! Hondenoppas heb ik ook gedaan toen ik nog in Utrecht woonde. Super leuk om te doen!

Laat een reactie achter