Leestips: Personal finance en mindset

Afgelopen jaren heb ik enorm veel tijd besteed aan het lezen van boeken en blogs over personal finance, mindset en persoonlijke groei. De ene bron is beter, de ander wat minder. Echt, als je wilt groeien investeer dan je tijd in het vergroten van je kennis. Ik deel mijn tips in dit artikel. Deze zal ik regelmatig updaten.

Personal finance:

 • Blondjes beleggen beter – Janneke Willemse (boek)
  Waarom? Janneke is een beleggersexpert die de basis van beleggen helder uitlegt voor beginners. Realistische scenario’s met voor-en nadelen en de risico’s. Er staan ook opdrachten in het boek om je eigen plan op te stellen. Aanrader! Zij heeft ook zelf een website waar ze haar beleggers portefeuille deelt.
 • Financieel Onafhankelijk blog – anoniem (blog)
  Waarom?
  Inspirerend hoe deze meneer uiteindelijk financieel onafhankelijk is geworden. Hij deelt al zijn kennis, strategie en ervaringen van de afgelopen jaren, met een succesvolle uitkomst. Motiverend en inspirerend!
 • Miljonair met een gewone baan – Oeds Jan Postma (boek)
  Waarom? Ik vond dit een leuk boek! De schrijver is zelf miljonair geworden met een ‘normaal’ modaal leven en baan. Het boek beschrijft hoe je financiële vrijheid kunt creëren en vooral dat dit voor iedereen haalbaar is. Het leest lekker weg en is toegankelijk voor beginners.
 • Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki (boek)
  Waarom? Wat een fantastisch boek. Het boek geeft je inzichten in hoe je met geld om moet gaan maar vooral hoe je geld moet zien. Namelijk, als een middel dat voor jou moet gaan werken en niet andersom. Want waarom wordt maar een klein percentage van de maatschappij rijk en blijven zij rijk? Waarom blijft de rest achter? Zo zie je dat wat je eigenlijk in je opvoeding en opleiding wordt aangeleerd niet per se de waarheid is.
  Lees mijn uitgebreide review hier
Ik probeer tijd vrij te maken om te lezen en me niet schuldig te voelen dat ik eigenlijk iets ‘nuttigs’ moet doen.

Persoonlijke groei & mindset:

 • Invloed – Robert Cialdini (boek)
  Waarom? Dit is een interessant boek over menselijk gedrag. Waarom handelen we zoals we doen? Wat voor technieken worden er gebruikt om mensen iets te laten kopen? Hoe kan je je wapenen tegen verkopers?
 • Master your mindset – Michael Pilarczyk (lees mijn review hier of bestel hier)
  Waarom? Absoluut een van mijn favoriete boeken. Na het lezen van dit boek heb ik onwijs veel energie en inspiratie om aan de slag te gaan met mijn dromen en doelen. Zie ook mijn uitgebreide review!
 • Ki, de kracht van binnenuit – Hans Peter Roel (boek)
  Waarom? Fantastisch (waargebeurd!) voorbeeld van ontsnappen uit de ratrace. Een succesvolle, rijke maar ongelukkige beurshandelaar vertrekt voor vakantie naar Nepal. Uiteindelijk besluit hij om te blijven en een klooster in de Himalaya in te gaan.
 • De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown (boek)
  Een echte klassieker en misschien wel mijn favoriete boek. In haar boek beschrijft Brené, professor, wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in onze prestatiemaatschappij. Zij onderzoekt al jaren kwetsbaarheid en schaamte onder andere in werk en relaties.

Nu aan het lezen/ review soon:
Think & Grow Rich
Girl, stop apologizing
The Power of Now

Heb jij nog andere tips? Welke boeken zijn niet te missen?

Laat een reactie achter